EIK Damer – Kufu98 0-3

Damlaget räckte inte riktigt till i lördagens hemmamatch mot Kufu98. Slutsiffrorna är aningen smickrande för Kuopiolaget, tre mål bättre var de inte, men hur mycket det än smärtar att konstatera så var de det bättre laget efter att de fick sitt turliga 0-1 mål. Resultatet till trots finns det ändå mycket positivt att ta med sig från matchen, speciellt inställningen som vi fullföljer matchen med trots ett dystert underläge är beundransvärd.

Första halvleken började med fint spel från Essedamerna, ett tidigt ledningsmål hängde i luften men trots ett par halvchanser lyckades vi inte grejja in bollen i mål. Istället började Kufu98:s höga press ge resultat och damlaget fick svårt att få till kontrollerade uppspel. Detta till trots kändes inte Kufu98 nångång speciellt farliga och fram till att deras ledningsmål kom som en blixt från klar himmel var det EIK som var det bättre laget. Därför kändes det desto mer bittert att det gick som det ofta går när laget som för en match inte lyckas göra mål, en liten miss och lite passivitet i försvarspelet och vips så stod det 0-1 på resultattavlan. Efter målet hade EIK ett par fina lägen att kvittera men närmare än Hanna Emet-Snellmans hörna i stolpen kom man tyvärr inte. Vi fick därmed gå till halvtidsvila i underläge.

Damlaget gick ut till andra halvlek med målet att få tillstånd en snabb kvittering, men istället straffade Kufu98 oss en andra gång i matchen genom att öka på siffrorna till 0-2. Efter 0-2 målet vaknade Esse till på riktigt, spelarna började försvara framåt, tränarna började mana på och publiken började mana fram laget, i detta skede kändes det som vi hade alla möjligheter att vända matchen. Ett par fina lägen till trots så lyckades vi tyvärr inte få in boll uslingen och när Kufu98 i 65:e minuten lyckades fösa in 0-3 målet var matchen tyvärr avgjord. Detta till trots kämpade och slet varje blåklädd spelare till domarens slutvisslan för att kunna bjuda publiken på åtminstone ett mål för hemmalaget, fint så!

Sällan har det skådats en match som spelats så stor del på en sida av planen som denna, Kufu98 anföll endast och enbart via sin vänsterkant samtidigt som vi tyvärr föll in i samma mönster och anföll nästan lika ofta på vår högerkant. Tur för planskötaren att man byter sida i halvtid annars hade nog inte funnits mycket gräs kvar på den ena sidan efter matchen :). På söndag väntar lagets när laget åker till Kuopi för att hämta tillbaka de tre poängen dock mot lokalkonkurenten ToU.

Laget: Matilda Henriksson, Andrea Bjonbäck (72´Nicolina Enkvist), Ida Kotka, Sandra Sandén, Amanda Vikström, Johanna Strömsholm (81´Elin Sandén), Hanna Emet-Snellman, Hilma Lehtola (62´Lina Back), Ida Kuoppala, Jenny Le-Östman (81´Mia Fagerudd), Ann Svartsjö (46´Hanna Viklund).