EIK Damer

Division 2

  • Blogg
  • Träningar & Matcher
  • Serie info

Inför EIK Damer – FC United

Ikväll är det igen dags för ett hett lokalderby när Damlaget och FC united drabbar samman på Ytteresseplan kl 19:00. EIK förlorade det första mötet knappt med 2-1 så det är ett revanchsuget lag som välkomnar Unitedspelarna ikväll.

United kommer till match med helt andra förutsättningar än till den senaste drabbningen, då hade de fyra raka segrar i bagaget, medan de nu istället har två lika resultat i sina två senaste matcher. I övrigt säger förhandsinformationen att United kommer till match med en rätt hel trupp, dock  med ett frågetecken efter Andrea Ström som har missat de två senaste matcherna p.g.a. en gammal skada som gör sig påmind.

I Esse Ik är det tuff konkurens om spelplatserna för tillfället, glädjande är att man igen har en hel bänk att tillgå efter en period med mycket skador. Tillbaka efter två matchers frånvaro är glädjande nog Hanna Viklund som i senaste mötet vann allt på mittfältet, hon bildar mittfältspar med Maria Fagerudd som med sin rutin blir en viktig kugge i detta derbymöte.

Startelvan: Matilda Henriksson, Elin Sandén, Sandra Sandén, Hanna Emet-Snellman, Andrea Bjonbäck, Hanna Viklund, Maria Fagerudd, Ida Kuoppala, Jenny Le-Östman, Cecilia Barkar, Ann Svartsjö

Bänken: Anneke Smedinga, Jenna Lamminen, Johanna Eklund, Emilia Söderman, Johanna Strömsholm, Ida Kotka, Nicolina Enqvist

Inför EIK Damer – VIFK/2

Med förra veckans seger i färskt minne går damlaget in med stärkt självförtroende till lördagens match mot VIFK/2. Tre poäng i denna match skulle innebära en rejäl skjuts i tabellen och, går alla resultat i vår favör kan EIK parkera på tredje plats i tabellen efter matchen.

VIFK/2 har samlat poäng i jämn takt under  säsongen och har hittills lyckats inkassera 9 poäng. Laget spel har åtminstone tidigare säsonger varit mycket beroende av vilka spelare som ansluter från representationslaget. Rep.laget har dock toppmöte mot HPS på söndag, vilket innebär att de säkerligen inte är många förstärkningar att vänta därifrån denna match. Detta till trots har VIFK redan många år haft en bra juniorverksamhet som slussat fram spelare såväl till rep.laget som till VIFK/2 så följaktligen är det inga dussinspelare som stiger ut på Ytteresse plan på lördag.

I Esse lägret har skadeläget ljusnat och såväl Sandra Sandén som Hanna Emet-Snellman är igen tillgängliga till denna match. Matchen kommer dock för tidigt för Lina Kjellman, Hanna Viklund och Corinne Skrabb som ännu kurerar sina skador och får följa matchen från läktarplats. Det viktigaste för damlaget är nu att bygga vidare på förra helgens vinst och skapa momentum  för att kunna avsluta denna säsong starkt. Det nykomponerade mittfältet med Maria Fagerudd och Amanda Vikström får fortsatt förtroende denna match och det skall bli spännande att se hur detta samarbete utvecklas när de får mer tid att spela ihop sig.

Startelvan: Matilda Henriksson, Andrea Bjonbäck, Ida Kotka, Elin Sandén, Sandra Sandén, Amanda Vikström, Maria Fagerudd, Hanna Emet-Snellman, Ida Kuoppala, Johanna Eklund, Jenny Le-Östman

Bänken: Alva Enqvist, Emilia Söderman, Cecilia Barkar, Ann Svartsjö, Nicolina Enqvist, Johanna Strömsholm, Jenna Lamminen

EIK Damer – OTP 2-1

Efter tre raka förluster var det äntligen dags för damlaget att inkassera en seger igen. Förutsättningarna inför matchen var tuffa med många skador, detta till trots så lyckades damerna utmanövrera motståndarna på alla plan denna match, och speciellt i första halvlek var man det överlägset bättre laget.

Medvetna om att OTP var ett lag som ville spela upp bollen kontrollerat från backlinjen, satte EIK in en hög press från matchminut ett. OTP vacklade märkbart till följd av pressen och damlaget kom till flera farliga avslut efter att ha brutit OTP:s uppspel högt upp i plan. Det var också på ett misslyckat uppspel som EIK fick sitt första mål i matchen, denna annars storspelande OTP målvakten stod för en misslyckad utspark som hamnade i fötterna på Ann Svartsjö som inte gjorde något misstag från nära håll. Efter målet fortsatte EIK dominansen och laget hade ett flertal hörnor som, om man haft marginalerna på sin sida, hade kunnat resultera i mål. Det var dock OTP som skulle göra halvlekens andra mål, på en kontring lyckades en OTP spelare rinna igenom och enligt domaren bli fälld regelvidrigt innanför straffområdesgränsen. Straffskydden placerade bollen otagbart, stolpe in, och följaktligen skrevs halvtidsresultatet 1-1.

I andra halvlek var det OTP som tog tag i taktpinnen och visade upp ett helt annat spel och självförtroende än vad de gjorde i första halvlek. Matilda Henrikssoon i Esse målet stod dock för flertalet matchavgörande räddningar och damlaget kunde rida ut stormen. Vartefter halvleken led tog Esse mer och mer över spelet och när Amanda Vikström nickade in sitt andra mål för säsongen kändes det helt rättvist, Motståndarna protesterade dock högt och länge och menade att målet borde dömts bort för offside. VAR tekniken är dock ännu inte ”up and running” i Ytteresse, så målet fick kvarstå. Efter 2-1 målet flyttade OTP fram positionerna igen, och lyckades skapa en del oro i Esse lägret igen, men Matilda i målet hade bestämt sig för att ett insläppt mål fick räcka denna match.

Laget: Matilda Henriksson, Andrea Bjonbäck, Ida Kotka, Elin Sandén, Cecilia Barkar (46´Johanna Strömsholm), Amanda Vikström, Maria Fagerudd, Nicolina Enqvist, Ann Svartsjö, Johanna Eklund, Jenny Le-Östman

Inför EIK Damer – OTP

Dagens match blir starten på en intensiv tre veckors period med fem matcher på tre veckor för damlaget. För motståndet idag står OTP från Uleåborg. Efter två raka uddamålsförluster är det nu hög tid att svänga på pannkakan och börja rada upp segrar.

OTP är nykomling i serien och ett laga som för tillfället är svårt att sia desto mer om. Matchrapporter vittnar om att de bjöd på bra motstånd mot FC United och var ett mycket spelskickligt lag. Av den haltande serietabellen är det dock svårt att dra några desto större slutsatser eftersom OTP hittills bara har spelat två seriematcher. Ett duktigt lag får vi ändå räkna med att dyker upp till Ytteresse plan idag, juniorverksamheten i Uleåborg på flicksidan har länge varit bland landets bästa och alla duktiga flickor ryms inte in i ONS verksamhet, så man kan anta av flera av talangerna även landat i OTP.

Damlaget lider av en skade- och sjukdomsvåg som gör att man fått laborera rejält i laguppställningen. Saknas i truppen idag gör Hanna Emet-Snellman, Lina Back, Hanna Wiklund, Sandra Sandén, Ida Kuoppala, Alva Enqvist, Emilia Söderman och Corinne Skrabb. I dagens match blir det istället andra spelare som får kliva fram och leverera, Johanna Eklund har redan en längre tid visat framfötterna på träningarna och hade säkerligen återfunnits i startelvan oberoende av andras spelares frånvaro. Det samma kan sägas om Mia Fagerudd som börjar vara tillbaka i gammalt slag, i Hanna Emet-Snellmans frånvaro får Mia igen äran att leda ut laget på plan i egenskap av kapten, man kan ju bli nostalgisk av mindre.

Startelvan: Matilda Henriksson, Cecilia Barkar, Andrea Bjonbäck, Ida Kotka, Elin Sandén, Nicolina Enqvist, Mia Fagerudd, Amanda Vikström, Ann Svartsjö, Johanna Eklund, Jenny Le-Östman

Bänken: Jenna Lamminen, Sandra Antfolk, Johanna Strömsholm

 

Träningar / Matcher

Dag Datum Tid Typ Övrig Info Plats
fre 25/09 18:00 - 19:00 Dam 1 träning Ytteresse bollplan

Matchprogram

Dag Datum Kl. Plan Hemma Borta Resultat

 
EIK Damer
Lag Ma V O F GM P
 

Spelare :
Matilda Henriksson
Corinne Skrabb
Jenny Lé-Östman
Johanna Eklund
Cecilia Barkar
Sandra Sandén
Nicolina Enkvist
Hilma Lehtola
Andrea Bjonbäck
Lina Back
Ann Svartsjö
Julia Ahlvik
Ida Kuoppala
Hanna Emet-Snellman
Johanna Smeds
Ida Kotka
Elin Sandén
Amanda Vikström
Hanna Wiklund
Maria Fagerudd
Alva Enqvist
Jennifer Kjellman
Emilia Söderman
Johanna Strömsholm

Tränare :
Patrik Kulla
Mika Lehtola

Målvaktstränare :
Kristian Stara

Fystränare :
Carina Kjellman
Stäng meny