EIK – FC Korsholm (Omgång 9, 19.06.2013)

Dags igen för hemmamatch och denna gång kom FC Korsholm på besök till Ytteresse. Korsholm har inlett säsongen bra och ligger på en tredje plats i tabellen med 18 inspelade poäng medans EIK ligger på sjunde plats med åtta poäng. I EIK saknas idag Simon Granlund (fot), Markus Back (fot), Niklas Storbacka (knä) och Christoffer Lassila (ljumske)

Dagens EIK: EIK 4-3-3: Tobias Lönnqvist – Niklas Eriksson, Glenn Sundkvist, Petter Granroth, Jens Myrevik – Ronnie Hattar, Christian Sundqvist (-> Alexander Nyblom 61′), Rasmus Vikström – André Sandström, Matts Petterson, Jonas Eriksson (-> Jim Myrevik 61”).

Första Halvlek

Det var en chansfattig men känslofylld första halvlek som publiken i Ytteresse fick se. Det dröjde 15 minuter innan vi fick se den första målchansen. André vann bollen högt upp på offensiv planhalva och avancerade framåt längs högerkanten för att sedan slå ett fint inlägg till bortre stolpen där Jonas dök upp och tog bollen under kontroll innan han avslutade på täckande försvarare. Matchens första skott på mål fick vi se fyra minuter senare. Jonas blev fälld strax utanför straffområdet till vänster och Jens valde att peta till André som drog till på direkten men Christopher Dodd var med på noterna i FCK målet och kunde säkert rädda. FCK:s enda skott på mål i första halvlek kom minuten senare, ett inlägg från vänster fann en fristående Dennis Sellis i EIK straffområdet och han fick på en farlig nick som utan en fin Tobbe parad hade resulterat i ett ledningsmål för bortalaget. Sellis fick en ny chans bara några minuter senare. Precis som förra gången så slogs ett inlägg från vänster men istället för att nicka så fick han bollen under kontroll vid fötterna, undertecknad var återigen redo att anteckna 0-1 i pappret men denna gång behövde Tobbe inte jobba utan Sellis lyckades med konststycket att missa hela målet från ca 5 meter. Det blev också första halvleks sista chans så lagen gick till halvtidsvila med 0-0.

Andra Halvlek

Andra halvlek fortsatte i samma stil, mycket kamp och minde finlir. Halvlekens första chans föll till Jonas som ur vänsterläge i straffområdet försökte chippa över en utrusande målvakt men avslutet gick tätt över ribban. Jonas skulle dock få sin revansch några minuter senare. André fick bollen på mittplan och slog en passning mellan mittback och ytterback mot en löpande Ronnie längs högerkanten. Ronnie slog ett högt inlägg till andra sidan av straffområdet där Kirre dök upp, Kirre valde att passa vidare snett inåt bakåt till Jonas som drog iväg ett låt oss säga ”lurigt” vänsterskott som hittade in i nätmaskorna, 1-0 till hemmalaget och stort jubel på läktaren! Några minuter senare gör EIK sitt första byte för matchen när Jim ersätter målsytten Jonas.  De sista 30 minuterna var troligen säsongen hittills längsta minuter. Gång på gång blåste domaren i pipan för frispark på mittplan och det blev aldrig något riktigt flyt i spelet. FCK hade stundtals dominerat bollinnehavet men hade inte skapat några farliga chanser tills vi fick se ett matchavgörande ögonblick med 7 minuter kvar på klockan. En långboll över EIK försvaret där nykomponerade mittbacksparet Glenn och Petter båda gick upp för att bryta passningen ledde till att båda missade bollen och Rumen Bosilkov fann sig fri med Tobbe. Boslikov drog på från 12 meter ett hårt, lågt skott mot vänstra stolpen men på något mirakulöst sätt hann Tobbe kasta sig och rädda sina mittbackar vars misstag kunde kostat EIK en viktig fullpoängare. FCK fortsatte att trycka på och de fick gång på gång chanser att lyfta in bollen i straffområdet från frisparkar på mittplan men denna gång lyckades de inte överlista EIK försvaret som höll hela vägen i mål. Slutresultat 1-0.

Sammanfattning

Säsongens hittills mest spännade match där de sista 10 minuterna kändes som 10 timmar. Det var inget som helst flyt i matchen utan det kändes som att domaren blåste för frispark varje minut och känslorna svämmade över både på planen samt läktareb.  De båda lagen mäktade bara med sju skott på mål och man fick tidigt känslan av att det skulle räcka med ett mål för att ta full poäng idag. Skönt för Jonas att få göra ett matchvinnande mål i sin första match efter att ha missat de tre senaste matcherna. Vi tar nya tag nästa veckas Onsdag när FC Kiisto A-Team bjuder på dans i Brändö. Bussen åker iväg runt 16:30 tiden från Ytteresse planen, det finns plats för supporters i bussen så kom gärna med och heja fram EIK till tre nya poäng!

EIK – FC Korsholm 1-0 (0-0)