SIF – EIK (Omgång 8, 11.06.2013)

EIK tog bussen ner till Sundom för att möta SIF som har inlett säsongen precis som EIK med att samla ihop åtta poäng på de sju första matcherna. Den till resta EIK klacken väntade sig ingen välspelad match eftersom SIF håller till på en liten och ojämn plan. I EIK saknades idag fortfarande Niklas Storbacka (knä), Jonas Eriksson (resa) och fortsatt långtidsskadade Christoffer Lassila (ljumske).

Dagens EIK: EIK 4-3-3: Tobias Lönnqvist – Marcus Back, Glenn Sundkvist, Simon Granlund (-> Niklas Eriksson 25′), Petter Granroth – Ronnie Hattar, Christian Sundqvist, Rasmus Vikström – André Sandström (->Filip Vikström 81′), Matts Petterson, Jens Myrevik (->Jim Myrevik 46′).

Första Halvlek

Matchens första skott stod EIK för, en höjdboll nickades ner av André till Ronnie som drog till på direkten men siktet var inte inställt och bollen seglade högt över. I den 10:de minuten kom matchens första vassa målchans, en långboll över EIK linjen fann en fri Siffare som försökte placera bollen intill den högra stolpen men Tobbe var med på noterna och kunde rädda. Strax därefter klev en haltande Simon av och även om han försökte spela vidare så blev vi till slut tvungna att göra ett byte. In kom Niklas Eriksson som fick spela på topp medans Matts flyttades ner till mittfältet och Ronnie ner till Simons mittbacks position. EIK:s första skott på mål kom minuten efter bytet, André slog en hörna mot bortre stolpen där Raiso flög fram med huvudet och nickade rakt i famnen på Johannes Ström i SIF målet. Ström satte igång spelet snabbt och SIF fick kontra och kom igen fram till ett fint läge men även denna gång vann Tobbe duellen och siffrorna var fortsättningsvis 0-0. Matchens nästa två chanser fick EIK, först bröt Matts en passning ca 25 meter från mål och avancerade ett par framåt mot SIF målet innan han sköt ett vänsterskott som inte ställde till med några större problem för Ström i målet. Minuten senare var det dags igen, Raiso spelade en boll diagonalt mot Niklas som vände in i straffområdet innan han spelade snett inåt bakåt till Jens som lossade vänsterkanonen, skottet var på väg in under ribban innan Ström fick fingrarna emellan och kunde styra ut bollen till en ännu en resultatlös EIK hörna. Sju minuter före halvtid fick vi se matchens första mål, Glenn passade bollen under press bakåt till Ronnie som under ännu större press gjorde ett misstag, Jonas Svenns stressade till sig bollen och fick ett gratisläge fri mot mål och han gjorde inget misstag och rullade in bollen retfullt under Tobbe, 1-0 som också höll sig hela vägen till halvtidsvilan.

Andra Halvlek

I undertecknads anteckningspapper antecknades det för sju målchanser i andra halvlek, det otrevliga med detta är att alla dessa chanser stod SIF för. Två minuter in i halvleken kom den första av dessa, bollen seglade in i boxen från en hörna och Siffare var först på bollen, tack och lov så gick avslutet denna gång tätt utanför Tobbes vänstra stolpe. I den 56:e minuten var undertecknad redo att skriva 2-0 på pappret, SIF anföll längs högerkanten och drev in mot mål, Tobbe gick emot men anfallaren valde istället för att avslut att spela snet inåt bakåt till en annan Siffare som hade öppet mål, ur ingenstans dök Glenn upp och slängde sig och kunde blockera skottet, en fantastisk insats! I den 76:e minuten kom ändå 2-0 målet till slut, SIF kontrade snabbt efter en EIK hörna och bollen spelades ut till vänsterkanten där en Siffare fick stå och måtta inlägg i något som kändes som en evighet, inlägget kom till slut och landade vid borte stolpen där 1-0 skytten Jonas Svenss dök upp och hade en enkel uppgift att göra 2-0. Svenns fick också äran att fullborda sitt hattrick. I den 87:e minuten blev han frispelad via väggspel och kyligt avslutade han mellan benen på Tobbe i målet, 3-0 som också skrevs som slutresultat.

Sammanfattning

Jobbig kväll för EIK där spelet inte stämde alls, undertecknad noterade endast tre EIK avslut på mål i hela matchen och att alla dessa avslut kom inom en fem minuters period i mitten av första halvlek säger väl hurudan insatsen var, ej godkänd. SIF var det bättre laget idag och skapade också mycket flera chanser. För att strö salt i såren så lär Simon ha dragit på sig en långtidsskada och vi får verkligen hoppas att så inte är fallet. Detta var verkligen en match att glömma så fort som möjligt och vi får ta nya tag om en vecka när FC Korsholm kommer på besök till Ytteresse.

SIF – EIK 3-0 (1-0)