ToU – EIK Damer 0-0 (0-0)

Det blev inget finlir i torsdagens tuffa bortamatch mot Toivalan Urheilijat, vinden spelade ett spratt för såväl motståndarna som oss vilket ledde till att spelet blev lidande.

Första halvlek fick Essedamerna inleda med medvind i ryggen, och man var även det laget som skapade mer chanser, de riktigt farliga chanserna uteblev dock. ToU hade ett par farliga kontringar men försvaret och målvakten redde ut dessa utan större problem. I den 15:e minuten visade det sig än en gång att reglerna tycks vara annorlunda för damerna än herrarna. Lina möter en boll högt upp i plan, varpå en motståndar Försvarare rusar med full fart i ryggen och för upp en armbåge i nacken på Lina, livsfarligt spel och skall rendera ett kort alla dar i veckan, men tyvärr tycks inte domarna i denna serie bry sig om spelarnas hälsa. Halvleken fortsätter med en viss Esse dominans och Lina har en frispark som går tätt över. I 30:e spelminuten får Esse ett gyllene läge att göra 1-0 på en hörna när bollen dimper ner framför fötterna på Heidi i straffområdet, tyvärr får även detta avslut tätt över ribban.

Andra halvlek blir en kamp mot klockan, vinden tilltar och ToU sätter in en jättehög press som Esselaget har svårt att såväl spela sig, som rensa sig ur. Som tur är har vi en Hanna Viklund som vad det verkar klara av att täcka hela plan. Varje gång ToU håller på att få till stånd nån farlighet, är Hanna där och förstör situationen för dem. Ett stort plus även till den stabila backlinjen i denna match som trots den tuffa pressen i andra halvlek lyckas rida ut stormen.

Damernas nästa match spelas redan på tisdag borta mot IK Myran II, och den inleder en galen period med 4 matcher inom 12 dagar för damlaget.