EIK Herrar

Division 3

Paus i verksamheten för seniorer

Eftersom Vasa sjukvårdsdistrikt nu befinner sig i spridningsfasen avbryter Esse IK, i enlighet med regeringens rekommendationer, verksamheten för seniorer (över 20 år).

Inga träningar eller samlingar, varken ute eller inne, tillåts under hela februari.

Sköt om er, så hoppas vi att läget svänger till det bättre så vi kan återuppta verksamheten igen från och med mars.

Styrelsen.

Esse IK – GBK II 7-0

Säsongens sista match mot GBK II på bollplanen i Ytteresse på lördagseftermiddagen blev varken någon pulshöjare eller nagelbitare. Vi var helt enkelt ett par nummer större än ränderna från Karleby och tog en så kallad kassaskåpssäker seger med solklara 7-0 (2-0). Det var aldrig något snack om saken.
Snacket handlade i stället om Myran skulle göra jobbet i sin sista match mot PeFF, och smita iväg med seriesegern. Myran gjorde jobbet, vann med 3-1 och vann årets division 4 med ynka en poängs marginal. Myran slutade på 31 poäng, vi stannade på 30 poäng.
Vi slutade därmed på andra plats i tabellen. Det händer i särskilt ofta att man inte vinner en serie om man vinner 10 av 11 matcher och bara släpper in 4 mål på hela säsongen. Men så gick det den här gången. Vi gjorde en jättebra säsong, men Myran var ändå strået vassare så det är bara att lyfta på hatten mot Nedervetil och gratulera till avancemanget.
Avslutningsmatchens sju mål fördelades på inte mindre än sex EIK:are. Det är både starkt och roligt. Johan Forsén inledde målskyttet efter en något trevande start i den 12:e minuten. Strax före halvtidskorven rullade storebror André Forsén behärskat in 2-0 efter säsongens genomskärare av Matts Pettersson på mittfältet. Ett snyggt fotbollsmål!
Den hårt arbetande Johannes Sundqvist knäckte GBK:arnas vilja och ryggrad när han kämpade in 3-0 i början av den andra halvleken. Efter det målet var det så gott som spel mot ett mål, och målen trillade in på löpande band.
André Forsén blev tvåmålsskytt när han pangade in 4-0 i den 61:a minuten, medan Matts Pettersson, Christian Sundqvist och Samuel Eklund alla hittade rätt inom loppet av tio minuter till 7-0.
Försvarsmässigt var det stabilt under Alexander Nybloms ledning, och målvakten Patrik Ahlvik behövde egentligen bara göra ett nämnvärt ingripande i den första halvleken och det gjorde han bra.

En minst sagt annorlunda säsong, präglad av virus, restriktioner, få matcher och märkliga matchuppehåll, är därmed till ända. Nu tar vi en paus och hämtar andan, och småningom börjar vi blicka framåt mot nästa säsong.
Vi vill rikta ett stort och hjärtligt tack till varenda kotte som kommit ut till bollplanen i Ytteresse, och/eller till våra bortamatcher, och stöttat oss i vått och torrt. Ert stöd betyder mer än ni anar.
Tack för den här säsongen, och tillsammans tar vi oss an nya mål nästa sommar!

Startelvan: Patrik Ahlvik, Simon Nymark, Alexander Nyblom, Erik Söderman, Christian Sundqvist (C), Matts Pettersson, Johannes Sundqvist, André Forsén, Johan Forsén, Denis Snellman.
Bänken: Alex Enkvist (6), Samuel Eklund (61), Petter Granroth (66), Simon Myrevik (81), John Enlund (81), Oskar Myrevik.

Esse IK – PeFF 5-1

Derbyt mot ärkerivalen PeFF är alltid något av säsongens höjdpunkt. Det står så mycket mer än tre poäng på spel i Pedersöres prestigeladdade El Clásico.
Årets derby på torsdagskvällen var dock mycket mer än så. Det var en välgörenhetsmatch, i Project Tough Loves och Esse IK:s regi, där alla publikintäkter gick oavkortade till hjärtevarma Project Liv. Nina Brännkärr-Friberg var på plats, JKG bjöd på dansuppvisning i pausen och Antti Koivukangas bekanta speakerröst spred en varm och proffsig stämning över hela Ytteresse bollplan.
Drygt 400 personer hade sökt sig till matchen. Fantastiskt! Ett hjärtligt tack till er alla från oss alla i Esse IK för att ni kom ut. Det här gör vi flera gånger!

Vår andel i det hela var att leverera ute på planen. Och det gjorde vi med besked! För det första var vi rejält sugna på revansch efter den snöpliga förlusten i toppmötet med Myran senast och för det andra ville vi visa PeFF vem som regerar på fotbollsplanerna i Pedersöre.
Segersiffrorna 5-1 (3-0) talar sitt tydliga språk. Eller egentligen inte, i ärlighetens namn borde vi ha pangat in fyra-fem mål till. I synnerhet i den första halvleken spelade vi en sprakande anfallsfotboll och radade upp heta målchanser och fina anfall.
Johan Forsén inledde målfyrverkeriet med att smälla in en retur till 1-0 i den 9:e minuten. Drygt tio minuter senare drattade Denis Snellman på ändan invid stolproten, men lyckades ändå tråckla in bollen till 2-0.
Med 39 minuter på klockan skar Alex Enkvist in från sin vänsterkant och klippte snyggt till med högern. 3-0 och saken var klar redan vid halvtidskorven.
Men vi var inte klara. Christian Sundqvist knorrade in 4-0 via målvaktens fingerspetsar bara några minutern in i den andra halvleken. Men det var ändå sonen Johannes Sundqvist som fick sista ordet då han ensam med målvakten rundade keepern och läckert bredsidade in 5-0 med fem minuter kvar. Ett passande avslut på vår målfabrikation, Johannes Sundqvist var nämligen matchens lirare med stort M.
PeFF skapade inte mycket, men de få gånger vår unga och duktiga målvakt Patrik Ahlvik tvingades ingripa gjorde han det bra. Trist bara att vi inte lyckades hjälpa honom att hålla nollan. PeFF stack upp i ett bra sista anfall på stopptid som Vilhelm Lillmåns snyggt styrde i mål, helt otagbart för mål-Ahlvik.
Men 5-1 och tre poäng i ett Pedersörederby, det tar vi vilken dag som helst!
I och med segern putsade vi både skölden efter förlusten senast och säkrade andraplatsen, men vi satte också lite press på Myran inför den avslutande omgången på lördag nästa vecka. Myran toppar på 28 poäng, medan vi har 27.
Vi möter GBK II hemma i Ytteresse i vår avslutande match den 19 september. Kom gärna ut och heja på oss då också!

Startelvan: Patrik Ahlvik, Simon Nymark, Ronnie Hattar, Alexander Nyblom, Jockum Engström, Christian Sundqvist (C), Matts Pettersson, Johannes Sundqvist, Alex Enkvist, Johan Forsén, Denis Snellman.
Bänken: André Forsén (59), Fredrik Fagerholm (68), Erik Söderman (81), Samuel Eklund (85), Petter Granroth.

IK Myran – Esse IK 3-0

IK Myran: Åtta raka segrar och tabelletta med bättre målskillnad.
Esse IK: Åtta raka segrar och tabelltvåa utan ett enda insläppt mål.
Ettan mot tvåan.
Bordet var dukat för ett härligt toppmöte i division 4 i Nedervetil på torsdagskvällen. Och visst var det roligt att spela inför en storpublik på drygt 500 personer, däribland många Essebor och EIK-supportrar (tack så hjärtligt för att ni kom!). Det händer inte ofta att en match i division 4 drar så mycket folk.
Men själva matchen var ingen höjdare för vår del. Vi hittade aldrig flytet i vårt eget spel och Myrans aggressiva och fysiska spelstil skapade stor oreda. Talande för hur det såg ut var manglingen av Denis Snellman i slutet av första halvlek. ”Denkko” blev fullständigt överkörd i ryggen på mittplan och fick hjälpas av planen med svår yrsel och illamående. Gult kort för motståndaren? Förstås inte.
Det som dock fällde avgörandet i toppmötet var det faktum att Myran förvaltade sina chanser, det gjorde inte vi. För vi skapade tillräckligt många och bra chanser till att åtminstone få med oss ett kryss, men bollen skulle bara inte in.
Myran spräckte vår nolla för säsongen redan i den 9:e minuten och under den första halvtimmen var vi ganska under isen. Men vi jobbade oss in i matchen och första halvlekens sista kvart var vi det bättre laget. Närmast en kvittering kom Johan Forsén, som kom loss på sin högerkant och krutade på. Skottet gick stenhårt men retfullt i ribbans underkant och i kalabaliken som följde lyckades vi inte tråckla in bollen. Kvittering till 1-1 där och matchbilden hade kunnat bli en helt annan.
Men vi hade också några hyperfarliga hörnor i första halvlek, där vi både kunde och borde ha fått in bollen. Men det ville sig inte.
I stället ökade Myran på till 2-0 tidigt i andra halvlek, och vår uppförsbacke blev än mer brant.
Matts Pettersson såg ut att tända hoppet om en comeback när han hoppade högst i straffområdet och nickade stenhårt – men i ribban. Reducering till 2-1 där, med gott om tid kvar, hade gett en nervig avslutning på toppmötet.
Det är som bekant målen som avgör och när vi prickade ribban så prickade Myran nätmaskorna. Med 60 minuter på klockan punkterade Myran matchen med 3-0 och resten var mer eller mindre en transportsträcka.
Visst hade vi rejält med oflyt i avsluten, men samtidigt ska det erkännas att Myran är det i särklass bästa laget vi mött den här säsongen och det är ingalunda någon slump att lagen toppar serien och ångar på mot avancemang.
Men vi i Esse IK förlorar som ett lag och vinner som ett lag. Nu slickar vi såren och laddar om till derbyt mot ärkerivalen PeFF på torsdag nästa vecka. Då är det minsann vår tur!

Startelvan: Tobias Lönnquist, Simon Nymark, Ronnie Hattar, Isac Nordman, Jockum Engström, Christian Sundqvist (C), Joakim Byggmästar, Matts Pettersson, Alex Enkvist, Johan Forsén, Denis Snellman.
Bänken: André Forsén (40), Alexander Nyblom (63), Fredrik Fagerholm (71), Johannes Sundqvist (78), Erik Söderman.

 • Träningar / Matcher

  Dag Datum Tid Typ Övrig Info Plats
  tor 18/04 19:30 - 21:00 Eik Esse Elektrokraft Arena
  sön 21/04 18:30 - 20:00 Eik Esse Elektrokraft Arena
  tor 25/04 19:30 - 21:00 Eik Esse Elektrokraft Arena
  sön 28/04 18:30 - 20:00 Eik Esse Elektrokraft Arena
  sön 5/05 18:30 - 20:00 Eik Esse Elektrokraft Arena
  sön 12/05 18:30 - 20:00 Eik Esse Elektrokraft Arena
  sön 19/05 18:30 - 20:00 Eik Esse Elektrokraft Arena
  sön 26/05 18:30 - 20:00 Eik Esse Elektrokraft Arena

  Matchprogram

  Datum Kl. Plan Hemma Borta Resultat
   
  EIK Herrar
  Lag Ma V O F GM P
   

  Spelare :
  Joakim Lönnqvist
  Ronnie Hattar
  Denis Snellman
  Simon Nymark
  Jeremias Klemets
  Daniel Forsén
  Andre Forsén
  Johannes Sundqvist
  Jonas Emet
  David Onyeanula
  Johan Forsén
  Simon Sandström
  William Holti
  Alexander Nyblom
  Sam Snellman
  Elias Snellman
  Tedh Ahlskog
  Erik Sundqvist

  Tränare :
  Alexei Eremenko Sr.

  Assist, tränare :
  John Enlund

  Lagledare :
  Ronnie Hattar

  Kontaktperson :
  Ronnie Hattar
  Stäng meny