EIK Herrar

Division 3

 • Blogg
 • Träningar & Matcher
 • Serie info

Jaro U23 – Esse IK 0-2

Vi fortsätter att trumma på i division 4. Den åttonde segern på lika många matcher kom i bortamötet med Jaro U23 på Västraplan i Jakobstad på tisdagskvällen. Vi packade ner de tre poängen i väskorna efter 0-2 (0-2).
Ja, tilläggas bör att vi också höll nollan för åttonde matchen på raken! Den här gången med god hjälp av unge målvakten Patrik Ahlvik, som gjorde debut i representationslaget.
Vi gjorde en riktigt bra match igen. Vi visade glöd, vilja och spelglädje. Vi var det starkare laget genast från start och det var helt rättvist att vi tog ledningen när Denis Snellman tryckte in 0-1 på en stolpretur i den 20:e minuten. Det var kvicke Alex Enkvist som prickade insidan av stolpen efter att ha spurtat ifrån sin bevakning.
Med fem minuter kvar av den första halvleken bjöd Matts Pettersson på en läcker framspelning med vänstern (!) som helt friställde Johan Forsén på högerkanten. Johan tackade och tog emot, och prickade behärskat in 0-2.
Jaro skapade inte mycket, men hade ett par farliga hörnor där vi med både tur och skicklighet lyckades freda vårt mål. Bland annat i matchens absoluta slutminuter fick mål-Ahlvik fingerspetsarna på en flipperboll som han lyckades styra ut via stolpen.
Vi hade däremot flera bra lägen att avgöra matchen i ett tidigare skede. I den första halvleken prickade Alex Enkvist ribban efter en fin soloräd och Denis Snellman fick snedträff på ett bra lobbförsök. I den andra halvleken hade Matts Pettersson en tung nick som Jarokeepern räddade snyggt, André Forsén skallade tätt förbi på inbytte Fredrik Fagerholms inlägg och inbytte Johannes Sundqvist var fem före att få till ett avslut från närhåll efter att ha snurrat upp två-tre jaroiter. För att nu nämna några chanser. Det fanns fler.
Sammanfattningsvis: Återigen en solid och gedigen insats av alla blåtröjade. Försvaret hölls kompakt, mittfältet spelade klokt och disciplinerat, och i anfallsväg var vi snabba och kreativa. Däri låg nyckeln till den åttonde raka segern.
Tack alla EIK-supportrar som kom ut till Västraplan, vi både såg och hörde er!
Nu väntar en matchfri vecka, och torsdagen den 3 september tar vi oss an IK Myran i Nedervetil. Det ser vi fram emot. Kom gärna med och mana på oss i toppmötet!

Startelvan: Patrik Ahlvik, Simon Nymark, Ronnie Hattar, Alexander Nyblom, Jockum Engström, Christian Sundqvist (C), Matts Pettersson, Denis Snellman, Johan Forsén, Alex Enkvist, André Forsén.
Bänken: Johannes Sundqvist (57), Fredrik Fagerholm (74), Erik Söderman, Simon Myrevik, Oskar Myrevik, Petter Granroth.

Esse IK – FC-92 9-0

Efter tre raka bortamatcher var det skönt att äntligen få spela inför vår hemmapublik igen. Lika roligt var det också att bjuda publiken i Ytteresse på ett målfyrverkeri.
Vi var flera nummer större än bottengänget FC-92 från Nivala och 9-0 (4-0) är segersiffror som talar sitt tydliga språk. Med lite mer skärpa och flyt i avsluten hade det blivit betydligt större siffror.
Vi tryckte gasen i botten direkt från start och det var mer eller mindre enkelriktad trafik mot motståndarmålet. Det var bara en tidsfråga när nollan skulle spräckas och spjällen skulle öppnas.
Kapten Christian Sundqvist fick äran att inleda målfesten med, hör och häpna, ett skott med vänstern (!) i den 20:e minuten. ”Kirre” fick en klockren träff och bollen seglade snyggt och prydligt in i bortre krysset.
Det var dock Denis Snellman som stal torsdagskvällens show. ”Denkko” rev och slet i både anfallet och senare på mittfältet, men hann också göra tre mål.
Övriga målskyttar var Johan Forsén (2), Johannes Sundqvist, Daniel Forsén (straff) och återvändande Fredrik Fagerholm.
När man vinner med så stora siffror som 9-0 handlar det ofta om att motståndet är svagt. Visst, FC-92 var inget märkvärdigt fotbollslag, men just i den här matchen gjorde vi inte bara många mål … vi spelade också bra. Vi var hungriga, rörliga och det bara osade spelglädje över hela laget. Varje gubbe i blå tröja gjorde en helgjuten och solid insats, men ett extra plus går till Jockum Engström som var strålande på sin högerbacksposition.
Med sju segrar på sju matcher, och fortfarande noll insläppta mål, går vi med gott självförtroende och friskt humör in i säsongens tuffaste fas. Härnäst väntar bortamatch mot Jaro U23 på Västra plan i Jakobstad på tisdag.
Tack alla fotbollsvänner som kom ut till bollplanen i torsdags! Välkommen åter.

Startelvan: John Enlund, Simon Nymark, Erik Söderman, Isac Nordman, Jockum Engström, Christian Sundqvist (C), Matts Pettersson, Alexander Nyblom, Johan Forsén, Alex Enkvist, Denis Snellman.
Bänken: Johannes Sundqvist (31), André Forsén (46), Daniel Forsén (46), Fredrik Fagerholm (72), Petter Granroth.

Friska Viljor – Esse IK 0-1

Vi fick ett segerrikt avslut på vår tre matcher långa bortaturné när vi snodde tre poäng från Yxpila efter 0-1 (0-0) mot Friska Viljor. Segern innebar också att vårt hundraprocentiga facit fick sin fortsättning: sex segrar på sex matcher och noll insläppta mål på 540 minuter plus tilläggsminuter.
Men oj vad segern satt långt inne! Till skillnad från de senaste matcherna var det inte mycket som gick vår väg. Det var kort och gott inte vår dag. Vi fick inte igång samma fart och fläkt som vi gjort tidigare, men ändå var vi det klart bättre laget och segern var på så sätt helt rättvis.
I den första halvleken radade vi upp fyra-fem riktigt feta chanser, men bolluslingen ville inte i mål. Johan Forsén kom närmast med ett hårt skott i stolpen, och hade också ett vasst skott som gick tätt utanför bortre stolpen. Joakim Byggmästar fick en kalaschans från närhåll, men skottet gick förstås rakt på en flaxande målvakt. Matts Pettersson hade en nick som länge såg ut att segla in i mål, men icke sa Nicke.
Vi fortsatte att jobba och slita i den andra halvleken, men det gick fortsatt trögt och ”det här är en sån där dag”-känslan blev allt mera påtaglig. Samtidigt var Friska Viljor lika duktiga på att söla och streta emot som de var med att gnälla och skälla på allt och alla.
Målchanserna var lätträknade och det mesta talade för att matchen slutar 0-0.
Men så plötsligt, med 86 minuter på klockan, blir Johan Forsén både stängd och fälld i straffområdet. Domaren reagerar inte, men det gör hans alerta assistent ute vid sidlinjen. Straff! Ackompanjerad av högljudda (och löjliga) protester från hemmaspelarna stegar Matts Pettersson fram och krutar distinkt in segermålet!
Det var inte vår bästa match, det ska medges, men tre poäng är alltid tre poäng. Och det är otroligt starkt att ta full pott även när man har en sämre dag på jobbet.
Nästa vecka är det äntligen dags för hemmamatch igen, då FC-92 från Nivala kommer på besök. Kom gärna ut till bollplanen i Ytteresse då och heja oss till seger. Välkomna!

Startelvan: Tobias Lönnquist, Simon Nymark, Ronnie Hattar, Alexander Nyblom, Jockum Engström, Christian Sundqvist (C), Joakim Byggmästar, Matts Pettersson, Johannes Sundqvist, Johan Forsén, André Forsén.
Bänken: Alex Enkvist (46), Erik Söderman, John Enlund, Petter Granroth.

HBK – Esse IK 0-7

Vi fortsätter att gå som tåget i fyran. Den femte segern på lika många matcher blev ett faktum på torsdagskvällen, när vi körde över HBK med 0-7 (0-3) i derbyt på Centralplanen i Kronoby.
HBK spelade på sina styrkor och bjöd på långbollar och kampfotboll. Samtidigt hade vi vissa svårigheter att hitta oss själva, det egna tempot och det egna spelet. De första 20-25 minuterna var faktiskt inte mycket att skriva hem om.
Men det var ändå aldrig något snack om saken att vi var det dominerande laget, och efter halvtimmen brakade det loss.
Johan Forsén spräckte nollan i 34:e minuten när han smällde in 0-1 på Alex Enkvists inlägg. Två minuter senare dök kvickfotade Enkvist själv upp som gubben i lådan och bredsidade in pigge Johannes Sundqvists passning, 0-2.
Målchanserna fortsatte att avlösa varandra och Matts Pettersson placerade behärskat in 0-3 från straffpunkten med den första halvlekens sista spark, efter att André Forsén blivit bryskt manglad i straffområdet.
Matchen var förstås avgjord, men vi var inte klara för aftonen och målproduktionen fortsatte i andra halvlek.
Johan Forsén fullbordade sitt hattrick med att göra både 0-4 och 0-5, medan Denis Snellman krutade in 0-6 efter Isak Holms fina förarbete. Matts Pettersson blev tvåmålsskytt med ett lurigt skott till 0-7 i den 83:e minuten.
HBK fick några hyfsade chanser, men John Enlund var på sin vakt mellan stolparna och såg till att vår nolla hölls intakt. Noll insläppta mål på fem matcher är ett fullt godkänt facit!
Vår ”bortaturné” fortsätter med match mot Friska Viljor i Karleby nästa vecka. Nya friska tag då.

Startelvan: Enlund, Nymark, Hattar, Nyblom (C), Engström, Byggmästar, Pettersson, J Sundqvist, Enkvist, J Forsén, A Forsén.
Bänken: Snellman (46), Söderman (46), Holm (60), Eklund (75), Granroth.

 • Träningar / Matcher

  Dag Datum Tid Typ Övrig Info Plats
  tor 11/08 19:00 - 21:00 Esse IK – VPS Akatemia Ytteresse bollplan
  lör 13/08 10:30 - 12:00 EIK 1, träning Ytteresse bollplan
  tis 16/08 17:00 - 18:30 EIK 1, träning Ytteresse bollplan
  tor 18/08 19:00 - 21:00 Esse IK – FC Ylivieska Ytteresse bollplan
  lör 20/08 10:30 - 12:00 EIK 1, träning Ytteresse bollplan
  tis 23/08 17:00 - 18:30 EIK 1, träning Ytteresse bollplan
  tor 25/08 18:30 - 20:30 Esse IK – Korsnäs FF Ytteresse bollplan
  lör 27/08 10:30 - 12:00 EIK 1, träning Ytteresse bollplan
  tis 30/08 17:00 - 18:30 EIK 1, träning Ytteresse bollplan
  lör 3/09 10:30 - 12:00 EIK 1, träning Ytteresse bollplan
  tis 6/09 17:00 - 18:30 EIK 1, träning Ytteresse bollplan
  lör 10/09 10:30 - 12:00 EIK 1, träning Ytteresse bollplan
  lör 17/09 10:30 - 12:00 EIK 1, träning Ytteresse bollplan
  lör 24/09 10:30 - 12:00 EIK 1, träning Ytteresse bollplan

  Matchprogram

  Datum Kl. Plan Hemma Borta Resultat
   
  EIK Herrar
  Lag Ma V O F GM P
   

  Spelare :
  Joakim Lönnqvist
  Joni Ahlvik
  Denis Snellman
  Simon Nymark
  Jeremias Klemets
  Daniel Forsén
  Andre Forsén
  Johannes Sundqvist
  Jesper Sundqvist
  Lukas Ohls
  André Sandström
  Johan Forsén
  Christian Sundqvist
  Simon Sandström
  Carl Strang
  William Holti
  Alexander Nyblom
  Sam Snellman
  Elias Snellman
  Filip Enqvist
  Tedh Ahlskog
  Erik Sundqvist

  Tränare :
  Christian Sundqvist

  Assist, tränare :
  Glenn Sundqvist

  Lagledare :
  Ronnie Hattar

  Kontaktperson :
  Petter Granroth
  Stäng meny