EIK Damer – Kanu 2-1 (2-1)

Hemmamatchen mot Kanu på torsdagskvällen kom att bli en just så svårspelad och tuff tillställning som man kunde förutspå. Kanuspelarna och tränarstaben för den delen inledde sitt gnällande från minut ett och det höll i sig matchen ut, och det renderade dem även en utvisning i slutskedet av matchen. Esse laget lyckade hålla huvudena kalla och mycket tack vare det gick man också segrande ur kampen.

Första halvlek kontrollerade Esselaget på bästa vis, man höll bollen inom laget och gick framåt när det öppnades lägen, skulle vi ha haft lite mer skärpa i de sista passningarna kunde siffrorna ha varit större vid halvtidsvilan. Första målet kom eftera att Ida Kuoppala sin vana trogen brutit igenom centralt, hon lyckas efter lite om och men få fram bollen till Ann Svartsjö som osjälviskt hittar en fristående Lina med en perfekt passsning, från det läget har Lina inga problem att sedan förpassa lädret i mål. Mål nummer två kommer sedan på straffspark efter att Kanus målvakt fält Lina när Lina försöker runda henne, Ida är som vanligt säkerheten själv från straffpunkten och 2-0 är ett faktum. Efter 2-0 målet har Esse ännu en bra period där man med lite tur kunde ha ökat på ledningen och därmed stängt matchen. Istället lyfter Kanu upp folk på en frispark från höger och lyckas nicka in reduceringen.

I andra halvlek kommer Essespelarna av sig i sitt spel lite och Kanu är det laget som skapar de giftigare lägena. Detta är en tendens som synts i flera av lagets matcher nu i andra halvlek och som vi kommer att jobba med att ändra på. I matchminut 80 drar  Petra Valkama i Kanu laget på sig sin andra varning i matchen för skitsnack och åker därmed ut, efter detta vänder igen pendeln och Esselaget skapar ett flertal chanser att punktera matchen, bl.a. har Lina ett skott i stolpen.

Nästa match för Damlaget spelas på söndag mot serieledarna TP-47 hemma på Ytteresseplan. Till denna match behövs allt stöd vi kan få, så ta med er hela familjen och heja fram de blåklädda till seger, varmt väder har utlovats!

Laget

Outi Barysheva, Elin Sandén (66´Ida Kotka), Heidi Enqvist, Sandra Sandén, Hanna Emet-Snellman, Hanna Viklund, Johanna Strömsholm (66´Johanna Krook), Ida Kuoppala, Ann Svartsjö (46´Jenny Le-Östman), Corinne Skrabb (87´Cecilia Barkar), Lina Back (90+4´Johanna Eklund)

Stäng meny