EIK Damer

Division 2

 • Blogg
 • Träningar & Matcher
 • Serie info

Paus i verksamheten för seniorer

Eftersom Vasa sjukvårdsdistrikt nu befinner sig i spridningsfasen avbryter Esse IK, i enlighet med regeringens rekommendationer, verksamheten för seniorer (över 20 år).

Inga träningar eller samlingar, varken ute eller inne, tillåts under hela februari.

Sköt om er, så hoppas vi att läget svänger till det bättre så vi kan återuppta verksamheten igen från och med mars.

Styrelsen.

Inför EIK Damer – FC United

Ikväll är det igen dags för ett hett lokalderby när Damlaget och FC united drabbar samman på Ytteresseplan kl 19:00. EIK förlorade det första mötet knappt med 2-1 så det är ett revanchsuget lag som välkomnar Unitedspelarna ikväll.

United kommer till match med helt andra förutsättningar än till den senaste drabbningen, då hade de fyra raka segrar i bagaget, medan de nu istället har två lika resultat i sina två senaste matcher. I övrigt säger förhandsinformationen att United kommer till match med en rätt hel trupp, dock  med ett frågetecken efter Andrea Ström som har missat de två senaste matcherna p.g.a. en gammal skada som gör sig påmind.

I Esse Ik är det tuff konkurens om spelplatserna för tillfället, glädjande är att man igen har en hel bänk att tillgå efter en period med mycket skador. Tillbaka efter två matchers frånvaro är glädjande nog Hanna Viklund som i senaste mötet vann allt på mittfältet, hon bildar mittfältspar med Maria Fagerudd som med sin rutin blir en viktig kugge i detta derbymöte.

Startelvan: Matilda Henriksson, Elin Sandén, Sandra Sandén, Hanna Emet-Snellman, Andrea Bjonbäck, Hanna Viklund, Maria Fagerudd, Ida Kuoppala, Jenny Le-Östman, Cecilia Barkar, Ann Svartsjö

Bänken: Anneke Smedinga, Jenna Lamminen, Johanna Eklund, Emilia Söderman, Johanna Strömsholm, Ida Kotka, Nicolina Enqvist

Inför EIK Damer – VIFK/2

Med förra veckans seger i färskt minne går damlaget in med stärkt självförtroende till lördagens match mot VIFK/2. Tre poäng i denna match skulle innebära en rejäl skjuts i tabellen och, går alla resultat i vår favör kan EIK parkera på tredje plats i tabellen efter matchen.

VIFK/2 har samlat poäng i jämn takt under  säsongen och har hittills lyckats inkassera 9 poäng. Laget spel har åtminstone tidigare säsonger varit mycket beroende av vilka spelare som ansluter från representationslaget. Rep.laget har dock toppmöte mot HPS på söndag, vilket innebär att de säkerligen inte är många förstärkningar att vänta därifrån denna match. Detta till trots har VIFK redan många år haft en bra juniorverksamhet som slussat fram spelare såväl till rep.laget som till VIFK/2 så följaktligen är det inga dussinspelare som stiger ut på Ytteresse plan på lördag.

I Esse lägret har skadeläget ljusnat och såväl Sandra Sandén som Hanna Emet-Snellman är igen tillgängliga till denna match. Matchen kommer dock för tidigt för Lina Kjellman, Hanna Viklund och Corinne Skrabb som ännu kurerar sina skador och får följa matchen från läktarplats. Det viktigaste för damlaget är nu att bygga vidare på förra helgens vinst och skapa momentum  för att kunna avsluta denna säsong starkt. Det nykomponerade mittfältet med Maria Fagerudd och Amanda Vikström får fortsatt förtroende denna match och det skall bli spännande att se hur detta samarbete utvecklas när de får mer tid att spela ihop sig.

Startelvan: Matilda Henriksson, Andrea Bjonbäck, Ida Kotka, Elin Sandén, Sandra Sandén, Amanda Vikström, Maria Fagerudd, Hanna Emet-Snellman, Ida Kuoppala, Johanna Eklund, Jenny Le-Östman

Bänken: Alva Enqvist, Emilia Söderman, Cecilia Barkar, Ann Svartsjö, Nicolina Enqvist, Johanna Strömsholm, Jenna Lamminen

EIK Damer – OTP 2-1

Efter tre raka förluster var det äntligen dags för damlaget att inkassera en seger igen. Förutsättningarna inför matchen var tuffa med många skador, detta till trots så lyckades damerna utmanövrera motståndarna på alla plan denna match, och speciellt i första halvlek var man det överlägset bättre laget.

Medvetna om att OTP var ett lag som ville spela upp bollen kontrollerat från backlinjen, satte EIK in en hög press från matchminut ett. OTP vacklade märkbart till följd av pressen och damlaget kom till flera farliga avslut efter att ha brutit OTP:s uppspel högt upp i plan. Det var också på ett misslyckat uppspel som EIK fick sitt första mål i matchen, denna annars storspelande OTP målvakten stod för en misslyckad utspark som hamnade i fötterna på Ann Svartsjö som inte gjorde något misstag från nära håll. Efter målet fortsatte EIK dominansen och laget hade ett flertal hörnor som, om man haft marginalerna på sin sida, hade kunnat resultera i mål. Det var dock OTP som skulle göra halvlekens andra mål, på en kontring lyckades en OTP spelare rinna igenom och enligt domaren bli fälld regelvidrigt innanför straffområdesgränsen. Straffskydden placerade bollen otagbart, stolpe in, och följaktligen skrevs halvtidsresultatet 1-1.

I andra halvlek var det OTP som tog tag i taktpinnen och visade upp ett helt annat spel och självförtroende än vad de gjorde i första halvlek. Matilda Henrikssoon i Esse målet stod dock för flertalet matchavgörande räddningar och damlaget kunde rida ut stormen. Vartefter halvleken led tog Esse mer och mer över spelet och när Amanda Vikström nickade in sitt andra mål för säsongen kändes det helt rättvist, Motståndarna protesterade dock högt och länge och menade att målet borde dömts bort för offside. VAR tekniken är dock ännu inte ”up and running” i Ytteresse, så målet fick kvarstå. Efter 2-1 målet flyttade OTP fram positionerna igen, och lyckades skapa en del oro i Esse lägret igen, men Matilda i målet hade bestämt sig för att ett insläppt mål fick räcka denna match.

Laget: Matilda Henriksson, Andrea Bjonbäck, Ida Kotka, Elin Sandén, Cecilia Barkar (46´Johanna Strömsholm), Amanda Vikström, Maria Fagerudd, Nicolina Enqvist, Ann Svartsjö, Johanna Eklund, Jenny Le-Östman

 

Träningar / Matcher

 • Dag Datum Tid Typ Övrig Info Plats
  fre 18/06 17:30 - 18:30 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  lör 19/06 18:00 - 20:00 Kanu – Esse IK Bortamatch
  mån 21/06 17:30 - 19:00 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  tor 24/06 17:00 - 18:00 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  mån 28/06 17:30 - 19:00 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  ons 30/06 19:30 - 21:00 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  fre 2/07 17:30 - 18:30 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  lör 3/07 15:00 - 17:00 Esse IK – FC Hertta Ytteresse bollplan
  mån 5/07 17:00 - 18:00 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  ons 7/07 19:30 - 21:00 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  fre 9/07 17:30 - 18:30 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  lör 10/07 17:00 - 19:00 Esse IK – IK Myran Ytteresse bollplan
  mån 12/07 17:30 - 19:00 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  tor 15/07 17:30 - 19:00 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  lör 17/07 14:00 - 15:30 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  mån 19/07 17:30 - 19:00 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  ons 21/07 17:30 - 18:30 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  tor 22/07 19:00 - 21:00 Kokkola F10 – Esse IK Bortamatch
  lör 24/07 - Mästarnas Mästare Ytteresse bollplan
  mån 26/07 17:30 - 19:00 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  ons 28/07 19:30 - 21:00 Dam 1 träning Ytteresse bollplan
  fre 30/07 17:30 - 18:30 Dam 1 träning Ytteresse bollplan

  Matchprogram

  Dag Datum Kl. Plan Hemma Borta Resultat
   
   
  EIK Damer
  Lag Ma V O F GM P
   

  Spelare :
  Matilda Henriksson
  Corinne Skrabb
  Jenny Lé-Östman
  Johanna Eklund
  Cecilia Barkar
  Sandra Sandén
  Nicolina Enkvist
  Hilma Lehtola
  Andrea Bjonbäck
  Lina Back
  Ann Svartsjö
  Julia Ahlvik
  Ida Kuoppala
  Hanna Emet-Snellman
  Johanna Smeds
  Ida Kotka
  Elin Sandén
  Amanda Vikström
  Hanna Wiklund
  Maria Fagerudd
  Alva Enqvist
  Jennifer Kjellman
  Emilia Söderman
  Johanna Strömsholm

  Tränare :
  Patrik Kulla
  Mika Lehtola

  Målvaktstränare :
  Kristian Stara

  Fystränare :
  Carina Kjellman
  Stäng meny