EIK Damer

Division 2

 • Blogg
 • Träningar & Matcher
 • Serie info

EIK Damer – OTP 2-1

Efter tre raka förluster var det äntligen dags för damlaget att inkassera en seger igen. Förutsättningarna inför matchen var tuffa med många skador, detta till trots så lyckades damerna utmanövrera motståndarna på alla plan denna match, och speciellt i första halvlek var man det överlägset bättre laget.

Medvetna om att OTP var ett lag som ville spela upp bollen kontrollerat från backlinjen, satte EIK in en hög press från matchminut ett. OTP vacklade märkbart till följd av pressen och damlaget kom till flera farliga avslut efter att ha brutit OTP:s uppspel högt upp i plan. Det var också på ett misslyckat uppspel som EIK fick sitt första mål i matchen, denna annars storspelande OTP målvakten stod för en misslyckad utspark som hamnade i fötterna på Ann Svartsjö som inte gjorde något misstag från nära håll. Efter målet fortsatte EIK dominansen och laget hade ett flertal hörnor som, om man haft marginalerna på sin sida, hade kunnat resultera i mål. Det var dock OTP som skulle göra halvlekens andra mål, på en kontring lyckades en OTP spelare rinna igenom och enligt domaren bli fälld regelvidrigt innanför straffområdesgränsen. Straffskydden placerade bollen otagbart, stolpe in, och följaktligen skrevs halvtidsresultatet 1-1.

I andra halvlek var det OTP som tog tag i taktpinnen och visade upp ett helt annat spel och självförtroende än vad de gjorde i första halvlek. Matilda Henrikssoon i Esse målet stod dock för flertalet matchavgörande räddningar och damlaget kunde rida ut stormen. Vartefter halvleken led tog Esse mer och mer över spelet och när Amanda Vikström nickade in sitt andra mål för säsongen kändes det helt rättvist, Motståndarna protesterade dock högt och länge och menade att målet borde dömts bort för offside. VAR tekniken är dock ännu inte ”up and running” i Ytteresse, så målet fick kvarstå. Efter 2-1 målet flyttade OTP fram positionerna igen, och lyckades skapa en del oro i Esse lägret igen, men Matilda i målet hade bestämt sig för att ett insläppt mål fick räcka denna match.

Laget: Matilda Henriksson, Andrea Bjonbäck, Ida Kotka, Elin Sandén, Cecilia Barkar (46´Johanna Strömsholm), Amanda Vikström, Maria Fagerudd, Nicolina Enqvist, Ann Svartsjö, Johanna Eklund, Jenny Le-Östman

Inför EIK Damer – OTP

Dagens match blir starten på en intensiv tre veckors period med fem matcher på tre veckor för damlaget. För motståndet idag står OTP från Uleåborg. Efter två raka uddamålsförluster är det nu hög tid att svänga på pannkakan och börja rada upp segrar.

OTP är nykomling i serien och ett laga som för tillfället är svårt att sia desto mer om. Matchrapporter vittnar om att de bjöd på bra motstånd mot FC United och var ett mycket spelskickligt lag. Av den haltande serietabellen är det dock svårt att dra några desto större slutsatser eftersom OTP hittills bara har spelat två seriematcher. Ett duktigt lag får vi ändå räkna med att dyker upp till Ytteresse plan idag, juniorverksamheten i Uleåborg på flicksidan har länge varit bland landets bästa och alla duktiga flickor ryms inte in i ONS verksamhet, så man kan anta av flera av talangerna även landat i OTP.

Damlaget lider av en skade- och sjukdomsvåg som gör att man fått laborera rejält i laguppställningen. Saknas i truppen idag gör Hanna Emet-Snellman, Lina Back, Hanna Wiklund, Sandra Sandén, Ida Kuoppala, Alva Enqvist, Emilia Söderman och Corinne Skrabb. I dagens match blir det istället andra spelare som får kliva fram och leverera, Johanna Eklund har redan en längre tid visat framfötterna på träningarna och hade säkerligen återfunnits i startelvan oberoende av andras spelares frånvaro. Det samma kan sägas om Mia Fagerudd som börjar vara tillbaka i gammalt slag, i Hanna Emet-Snellmans frånvaro får Mia igen äran att leda ut laget på plan i egenskap av kapten, man kan ju bli nostalgisk av mindre.

Startelvan: Matilda Henriksson, Cecilia Barkar, Andrea Bjonbäck, Ida Kotka, Elin Sandén, Nicolina Enqvist, Mia Fagerudd, Amanda Vikström, Ann Svartsjö, Johanna Eklund, Jenny Le-Östman

Bänken: Jenna Lamminen, Sandra Antfolk, Johanna Strömsholm

FC United – EIK Damer 2-1

Förra torsdagens drabbning mot FC United blev en just så spännande tillställning som man på förhand kunde ana. United drog denna gången det längre strået och än en gång handlade det om små marginaler som gjorde att Damlaget inte lyckades kriga till sig några poäng.

Första halvlek hade inte hunnit åldrats mycket innan Andrea Ström sin vana trogen gjorde mål mot Esse IK, en liten tvekan från Matilda i målet gjorde att Andrea han få en fot på en lös boll och förpassa den i mål. Mål nummer två för kvällen var signerat Lovisa Vikström som drog på ett skott från sidan av straffområdet som sökte sig in strax under ribban. Efter 2-0 underläget vaknade EIK och chanserna började hagla tätt. Det tog inte heller länge innan EIK hade reducerat målet signerat Jenny Le-Östman som snyggt curlade bollen runt en chanslös Lena Hatanpää i United målet. Lina hade sedan ett fint skott som Lena måste sträcka sig till sin fulla längd för att få tippat utanför, och i följande situation laddade Ida Kuoppala bössan och avfyrade ett skott som tog i ribban och studsade över.

Andra halvlek började igen piggt av United, och hade det inte varit för Matildas fina räddningar hade matchen kunnat rinna oss ur händerna där. Vartefter halveken led kom vi dock igen i matchen och lyckades skapa ett par halvchanser. I slutskedet av matchen gick vi över på en trebackslinje och flyttade fram positionerna rejält, men närmare än Nicolina Enqvists nick i ribban kom vi tyvärr inte denna gång.

Bittert att än en gång falla på målsnöret och lämna utan poäng, men glädjande att båda lagen bjöd upp till kamp så att var och en av de ca 250 åskådarna på plats fick njuta av en bra match.

Laget: Matilda Henriksson, Elin Sandén (64´Julia ahlskog), Sandra Sandén, Amanda Vikström, Andrea Bjonbäck (73´Ida Kotka), Hanna Emet-Snellman (36´Hanna Wiklund), Ida Kuoppala, Jenny Le-Östman (64´Maria Fagerudd), Lina Back (56´Nicolina Enqvist), Ann Svartsjö (73´Cecilia Barkar), Johanna Strömsholm (73´Johanna Eklund)

Inför FC United – EIK Damer

Så var det då äntligen dags för en av säsongens höjdpunkter, det första av två lokalderbyn mot FC United. Vädret är inte det bästa men utmanar varenda EIK anhängare att klä sig i blott och komma och heja fram damlaget till en seger oberoende, detta vill ni inte missa!

United kommer till match med fyra raka segrar i bagaget. Förstärkta av Rebecka Rasmus från GBK har United hittat en vägvinnande taktik som visat sig rendera poäng mot motstånd som motstånd. Segrarna har dock alltid varit uddamålssegerar och för eller senare brukar uddamålen svänga i motståndarnas favör, hoppeligen redan ikväll. Lovisa Vikström har varit Uniteds stöttespelare framåt och är oftast inblandad i det mesta som laget åstadkommer framåt, så lyckas vi få stoppat hennes framfart är mycket vunnet.

Esse kommer till match med helt annat bagage med sig, två förluster på raken är ingen trevlig läsning, men det positiva är att förlusterna till trots har spelet fungerat, det är bara de sista bitarna som behöver falla på plats för att även segrarna skall komma. I Esse saknas Corinne Skrabb och Hilma Lehtola som båda hade varit fina förstärkningar att ha med en sådan här match, men trots detta har vi en stark trupp till förfogande. Får vi bara igång de offensiva krafterna med Ida Kuoppala, Lina Back, och Jenny Le-Östman i spetsen skall vi nog hitta luckor i en annars mycket säker United backlinje.

Startelvan: Matilda Henriksson, Andrea Bjonbäck, Amanda Vikström, Sandra Sanden, Elin Sanden, Hanna Emet-Snellman, Jenny Le-Östman, Ida Kuoppala, Johanna Strömsholm, Lina Back, Ann Svartsjö

Bänken: Johanna Eklund, Julia Ahlskog, Mia Fagerudd, Hanna Viklund, Cecilia Barkar, Nicolina Enqvist, Ida Kotka

 

Träningar / Matcher

 • Dag Datum Tid Typ Övrig Info Plats
  fre 12/08 18:30 - 20:00 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  sön 14/08 14:00 - 16:00 Match Dam1-HauPa Ytteresse bollplan
  mån 15/08 19:00 - 20:30 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  ons 17/08 18:30 - 20:00 Dam1 träning (Ciika) på Sursikplan
   
  Bortamatch
  lör 20/08 11:30 - 13:00 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  mån 22/08 17:00 - 18:30 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  ons 24/08 19:00 - 20:30 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  fre 26/08 17:00 - 18:00 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  lör 27/08 16:00 - 18:00 Bortamatch JyPK2-Dam1 Bortamatch
  mån 29/08 17:00 - 18:30 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  ons 31/08 19:00 - 20:30 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  fre 2/09 16:30 - 17:30 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  lör 3/09 14:00 - 16:00 Match Dam1-United Ytteresse bollplan
  mån 5/09 18:30 - 20:00 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  ons 7/09 18:30 - 20:00 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  fre 9/09 18:00 - 19:00 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  lör 10/09 15:00 - 17:00 Bortamatch RoPS-Dam1 Bortamatch
  mån 12/09 18:30 - 20:00 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  ons 14/09 18:30 - 20:00 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  fre 16/09 18:00 - 19:00 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  lör 17/09 14:00 - 16:00 Match Dam1-SeMi Ytteresse bollplan
  ons 21/09 18:00 - 19:30 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  lör 24/09 10:00 - 11:00 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  sön 25/09 15:00 - 17:00 Bortamatch VIFK2-Dam1 Bortamatch
  mån 26/09 18:00 - 19:30 Dam1 träning Ytteresse bollplan
  ons 28/09 18:00 - 19:30 Dam1 träning Ytteresse bollplan

  Matchprogram

  Dag Datum Kl. Plan Hemma Borta Resultat
   
  EIK Damer
  Lag Ma V O F GM P
   

  Spelare :
  Matilda Henriksson
  Corinne Skrabb
  Jenny Lé-Östman
  Johanna Eklund
  Cecilia Barkar
  Sandra Sandén
  Nicolina Enkvist
  Hilma Lehtola
  Andrea Bjonbäck
  Lina Back
  Ann Svartsjö
  Julia Ahlvik
  Ida Kuoppala
  Hanna Emet-Snellman
  Johanna Smeds
  Ida Kotka
  Elin Sandén
  Amanda Vikström
  Hanna Wiklund
  Maria Fagerudd
  Alva Enqvist
  Jennifer Kjellman
  Emilia Söderman
  Johanna Strömsholm

  Tränare :
  Patrik Kulla
  Mika Lehtola

  Målvaktstränare :
  Kristian Stara

  Fystränare :
  Carina Kjellman
  Stäng meny