EIK IK damer – IK Myran II 1-2 (1-0)

Bittert, bittert, bittert… Det är väl bästa sättet att beskriva utgången av denna match på. Ser man till helheten av matchen så kan resultatet tyckas rättvist, Esse var tyvärr inte bra under stora delar av matchen, men sista 25 gick man verkligen för seger, man vann 1:a bollar, vann 2:a bollar, skapade lägen, och hade fyra bollar i målramen, så med lite flyt hade slutresultatet skrivits med helt andra siffror.

1:a halvlek gjorde ont att följa med från Esse bänken, vi var steget efter i varje situation och det såg otroligt nog ut som om Myrorna ville vinna matchen mer. Trots detta var det Esse som gick till ledning, igen var det på en hörna som man gjorde mål på, och än en gång så var det Heidi Enqvist som var sist på bollen och förpassade den i mål. Esse hade ett par fina lägen till att utöka ledningen på men, men avsluten gick tyvärr tätt förbi. Även Myran II skapade en del lägen till kvittering och hade bland annat en boll som studsade från ribban ner kring mållinjen, Sören Bäcks hade dock full koll från linjen och kunde konstatera att bollen inte passerade mållinjen.

I andra halvlek jobbade Esse mer och mer in sig i matchen och efter att Myran kommit till att kvittera så hade man en period där myrorna sällan ens fick komma över halva plan. Under denna period så skapade vi läge på läge, och 2-1 målet hängde i luften. Istället hände det som inte fick hända, Myran lyckades spela sig igenom vår press och Moa Widjeskog fick komma fri igenom mot Outi. Denna gång var det Moa som drog det längsta strået och förlusten var ett faktum.

I.o.m. denna förlust blir kvalplatsen svår att uppnå denna säsong, men 2:a platsen i serien tänker vi inte ge bort utan en rejäl kamp.

Laget

Outi Barysheva, Andrea Bjonbäck (85′ Cecilia Barkar), Sandra Sanden, Ida Kotka, Elin Sanden (58′ Johanna Strömsholm), Johanna Krook (68′ Ann Svartsjö), Hanna Emet-Snellman, Corinne Skrabb, Lina Back, Jenny Le-Östman, Heidi Enqvist

Stäng meny