EIK – Karhu (Omgång 4, 23.05.2013)

Säsongens andra hemmamatch för Esse IK och denna dag fick man ta emot en busslast med björnar från Kauhajoki. Karhu som inlett säsongen med 1 vinst, 1 oavgjord och 1 förlust kom till matchen utan avstängde Sergei Jegorov som vunnit skytteligan i Trean två år irad med hela 55 baljor totalt. En bra chans för EIK att ta säsongens första fullpoängare.

Dagens EIK 4-3-3: Tobias Svenns (-> Tobias Lönnqvist 46′) – Marcus Back, Glenn Sundkvist, Simon Granlund (-> Petter Granroth 74′), Jens Myrevik – Niklas Storbacka, Christian Sundqvist (C), Rasmus Vikström (-> Jonas Eklund 78′)– André Sandström, Matts Petterson(-> Alexander Nyblom 67′), Jonas Eriksson(-> Jim Myrevik 56′).

Första Halvlek

Vitblåa EIK mot Blåvitrandiga Karhu, svårt att se skillnad för det otränade ögat vilket också Karhu upptäckte 3 minuter in i matchen när de bestämde sig för att dra på sig gula västar vilket i sin tur ledde till att gulklädde domaren fick byta om till svart. Nåväl, efter en kort paus så fortsatte matchen och det tog inte lång tid innan EIK fick sin första målchans. Matts nickade en boll mot en djupledslöpande Kirre som ur något svårt läge chippade bollen i famnen på Karhu målvakten. Lyckligtvis så fick Kirre revanch några minuter senare efter hög press så tvingades Karhu mittfältet spela bollen tillbaka till målvakten och Kirre var med på noterna och lyckades få en fot emellan på målvaktens rensningsförsök och plötsligt stod det 1-0 till hemmalaget. Det dröjde inte länge innan vi fick se tvåan komma, André slog en hörna över alla i straffområdet och bollen hamnade hos Simon som enkelt tog ner bollen och passade med vänsterfoten in till mitten där han fann Jonas som enkelt kunde peta in bollen från 2 meter, 2-0 till EIK och målkranarna var äntligen öppna. EIK hade fortsatt flyt och kunde även utöka ledningen 10 minuter senare, denna gång slog André ett inlägg från högerkanten och Matts nådde högst i straffområdet och kunde nicka in bollen till vänster förbi en chanslös målvakt, 3-0!  Det tog inte många minuter innan det var dags igen, denna gång slog Raiso en fin boll ut till André som utmanade sin försvare, vackert kunde han slå bollen förbi på ena sidan och själv gå runt på andra sidan av den förvirrade försvararen och ta sig in i straffområdet, han tvekade inte en sekund och dundrade in ett ostoppbart skott tätt intill den borte stolpen, 4-0 redan efter 35 minuter! Faktum är att det kunde stått både 5 och 6-0 för där imellan hade både Jens och Kirre träffat målramen. Karhus enda målchans i första halvlek kom på tilläggstid när ett inlägg från höger fann en Karhu spelare i straffområdet som passade bakåt till en mittfältare som fick på ett bra skott som Svenns räddade, returen gick ut till den förstnämnde anfallaren som fick dålig träff och Svenns kunde rädda igen, bra dubbelparad av Lönnqvists vikarie.

Andra Halvlek

EIK gjorde ett byte i halvtid då ordinare målvakten Tobias Lönnqvist som missat första halvlek byttes in och ersatte Svenns i målet. Halvlekens första chans föll till Coach Vikström som drog på en volley från 16 meter på en hörna, men denna gång gick försöket utanför,  en bra träff som förtjänade ett bättre öde. Nästa chans föll till Karhu när en av deras björnar kom fri med Tobbe, lyckligtvis så var hans tassar tydligen för tunga och han hann inte avsluta innan Simon kunde glidtackla bort bollen, mycket fin brytning! EIK startade bytesruljansen då Jim Myrevik ersatte Jonas samt Alexander Nyblom ersatte Matts, de båda inbytta spelarna var båda inblandade i EIK:s femte mål, allting startade från vår högerback där Markus gjorde en fin brytning långt in på egen planhalva och spelade upp bollen till Kirre som nu flyttats upp på spets, Kirre klackade bakåt till Alex som spelade vidare på Kirre som stack i djupled, han drev in i straffområdet från något snäv vinkel och fick på ett lurigt avslut som målvakten bara kunde rädda utåt mot en framstormande Jim som kunde slå in returen i ett tomt mål, matchens vackraste anfall och hela 5-0 till hemmalaget! Storebror Jens ville inte vara sämre än lillebror och gick för 6-0 på en frispark från över 30 meter, men även denna gång träffade han ribban, två ribbträffar i samma match från vår vänsterback, otur! Karhu ville inte vara sämre med ramträffarna så de bestämde sig för att spela flipper i eget straffområde i slutminuten och bollen träffade til slut stolpen efter totalt kaos i ett par sekunder. Matchens sista chans föll till Karhu när de igen fick ett friläge men denna gången kunde Tobbe rädda och nollan höll hela vägen ut, slutresultat 5-0 till Esse och en välförtjänt fullpoängare!

 

Sammanfattning

Försvarsspelet har fungerat hela säsongen och bara effektiviteten framför mål har saknats så därför var det extra skönt att vi idag fick så fin utdelning på våra chanser. Jag räknade med 10 avslut på mål (våra 4 ramträffar inte inräknade) och att 50% av dessa resulterade i mål, ypperligt! Vårt presspel i första halvlek var fantastiskt att se och verkligen alla jobbade som ett lag. Också roligt att se att spelare som förra säsongen höll till i andra laget (Alex och Jim) verkligen har imponerat på Division 3 nivå. Undertecknad ser mycket framemot nästa match mot GBK II på Tisdag i Kokkola.

EIK – Karhu 5-0 (4-0)

Christian Sundqvist 14′
Jonas Eriksson 19′
Matts Petterson 28′
André Sandström 35′
Jim Myrevik 72′

Stäng meny