EIK – Norrvalla FF (Omgång 2, 10.05.2013)

Dags för hemmapremiär där EIK fick möta välbekanta Norrvalla FF i ett kallt och regnigt Ytteresse. Norrvalla hade redan hunnit spela två matcher för säsongen och skrapat ihop 3 poäng medans EIK inte ännu öppnat poängkontot. När Norrvalla senast besökte Ytteresse skrevs slutresultatet till 1-1. (28.05.2011)

Dagens EIK 4-3-3:  Tobias Lönnqvist – Marcus Back, Glenn Sundkvist, Niklas Storbacka, Jens Myrevik – Alexander Nyblom (-> Filip Vikström 70′), Christian Sundqvist (C), Rasmus Vikström – André Sandström, Matts Petterson, Jonas Eriksson (-> Jim Myrevik 62′).

Första Halvlek

EIK dominerade matchinledningen och det var speciellt på högerkanten där yttern André och ytterbacken Markus sammarbetade bra, matchens första chans skapades just via högerkanten där Markus kom på en bra överlappning och fick på ett bra inlägg som nådde Matts panna i Norrvalla straffområdet, tyvärr så fick Matts ingen bra träff och bollen missade målet. EIK fortsatte att ha en liten dominans och de fick också utdelning av det fina spelet, halvvägs in i halvleken kom André runt på sin kant och svingande in ett mycket fint inlägg som fann Matts som i en svår position lyckades få till en halvbicykletas och bollen gick in via studs tätt intill den vänstra stolpen, 1-0 till hemmalaget! Norrvalla tog avsparken och ca 40 sekunder senare small det i andra nätet då Essesonen Jan Alhvik fann nätet med en kanon från 25 meter, kvitterat till 1-1! Kampen fortsatte i det kalla regnet och EIK fortsatte att spela bra utan att skapa några riktigt vassa målchanser, således gick lagen till halvtidsvila med ställningen 1-1.

Andra Halvlek

I inledningen på den andra halvleken så höjde Norrvalla pressen och ställde till det lite för EIK, de kom nära att ta ledningen i den femtionde matchminuten när efter fint väggspel på mittfältet till slut nådde fram till en Norrvalla spelare som fick ett  halvt friläge mot Tobbe i EIK målet, lyckligtvis så smet skottet förbi stolpen. I den 62:a minuten gjode EIK sitt första byte för matchen där vänsteryttern Jonas ersattes av unge Jim Myrevik. Bara några minuter senare hittade Jim en genomrusande Matts med en fin djupledsboll, Matts kom till ett bra läge till vänster i straffområdet men Norrvalla målvakten hann komma ut för att täcka skott. EIK gjorde strax därefter sitt andra byte där  Alexander Nyblom ersattes av Filip Vikström som kom in på EIK mittfältet för att ge hemmalaget lite extra längd och fysik. I den 71:a minuten drev pigge Jim in från sin vänster position och hittade en framstormande André på högerkanten, André tvekade inte en sekund och drog till med en kanon som träffade ribban. Nu hade EIK verkligen kontroll på matchen och höjde trycket runt Norrvalla målet, minuter senare hamnade bollen hos lagkaptenen Kirre som sköt på täckande Norrvalla försvarare, returen hamnade hos Jens som sköt via Norrvalla ben ut till en EIK hörna, en hörna som Niklas nådde högst på och nickade rakt i famnen på Norrvallas storspelande målvakt. Norrvalla hade också ett par chanser där speciellt Alhvik ställde till med problem i EIK försvaret, det var just Alhvik som hade Norrvallas bästa chans i andra halvlek när han fick på ett skott från vänster position i straffområdet som utan en fin blockering från Niklas i mittförsvaret kanske hade smitit in vid Tobbes vänstra stolpe. I matchens sista minuter så kom Markus igen på en bra löpning längs sin kant och fann med ett fint lågt inlägg en fristående André vid första stolpen som styrde inlägget vidare mot ett gapande tomt mål och undertecknad var redo att fira ett ledningsmål men Norrvalla målvakten hann mirakulöst kasta sig och rädda ut till hörna. André slog hörnan och den ställde minnsann till med kaos i boxen där bollen till slut hamnade hos Niklas i högerposition som slog ett inlägg som fann vänsterbacken Jens panna men igen kunde en storspelande målvakt rädda. Domaren lade till 4 tilläggsminuter men inget av lagen kunde avgöra matchen så slutresultatet skrevs till 1-1 precis som förra gången Norrvalla var på besök i Ytteresse.

Sammanfattning

Skottstatistiken skrevs 13-11 i fördel till bortalaget men de farligaste chanserna föll definitivt till hemmalaget, Norrvalla kom sällan till farliga lägen i straffområdet så deras bästa chanser kom från distansskott, EIK däremot kom till många fina inläggslägen speciellt från högerkanten där André och Markus hade fina insatser. Undertecknad känner att EIK hade förtjänat 3 poäng från matchen och med lite mera flyt hade det också blivit en fullpoängare. Bra i EIK var tidigare nämnda André och Markus samt grovjobbande anfallaren Matts och inbytte Jim. Bäst i Norrvalla var målskytten Jan Alhvik samt målvakten Simon Björklund. Nästa EIK match är på Torsdagen den 16:de borta mot FC Kiisto som för tillfället leder serien.

EIK – Norrvalla FF 1-1 (1-1)

Matts Pettersson 21′             Jan Ahlvik 22′

Stäng meny