EIK P-02, Kokkola Cup 2013

18-21.7 var EIK P-02 med i Kokkola Cup. Sex olika lag spelade i grupp B. Torsdag morgon mötte vi GBK Blues, som vi förlorade mot med 4-0. GBK spelade med ett rörligt och säkert passningsspel, men inte ett helt omöjligt lag. Några enkla mål slank in där vi inte var tillräckligt focuserade på att få bort bollen. På eftermiddagen mötte vi ORPa Valk. som var ett starkt och bollskickligt lag. EIK fick nog mest jaga bollen. Förlust igen 6-0. ORPa spelade final på söndagen.

På fredag hade vi stora förhoppningar om att öppna poängkontot i Kokkola Cup (År 2012 hade vi 0 p.) Sundom IF mötte vi i första matchen, men vårt anfallsspel ville inte lossna och vi skapade inte så många chanser. SIF gjorde 1-0 som blev slutresultatet.

Kometat Jupiter mötte vi i andra matchen inne i Kippari hallen. Några skott mot mål hade vi, men en tilltrasslad situation i vårt straffområde där ingen tog bollen kunde en Kometat spelare göra mål. Mål-Oscar Smeds gjorde en riktig reflex räddning i slutet av matchen. Slutresultat 1-0 och förlust igen. Acke Backlund blev interjuvad av ÖT efter matchen.

I sista matchen på fredag kväll vid Sandhagens huvudplan mötte vi Sips Valk. Nu eller aldrig skulle mål kontot öppnas. En väldigt spännande match med chanser för båda lagen men boll uslingen ville inte gå i mål för oss och Sips kunde göra 1-0. Alla kämpade och slet tappert men tiden tog slut. Förlust igen.

Lördag morgon kl.7 samlades vi vid Kjellmans i Ytteresse och körde iväg till Kokkola för placerings matcher. Det blev spel om 25-27 placering. Första matchen mötte vi FC Ulvila som vi också mötte i fjol (Brons), så läget såg inte ljust ut. EIK startade starkt och pressade på. Ulvila tog nog över matchen vartefter och i slutet av 1:a halvlek sköt dom i stolpen och Mål-Oscar hann inte på returen som de satte i mål. 2:a halvlek var det nog Ulvila som förde spelet och 2-0 kom på ett långskott som Oscar hann få handen på, men tog i stolpen och in i mål. Med 2 min. kvar fick vi straff. André Östman sköt straffen men målisen räddade. Slutresultat 2-0

Sista matchen (Plats 26-27) skulle bli som ifjol mot Jyväskylän Nousu. Då förlorade vi med 1-0, så nu skulle det bli revanch match. EIK spelade bra och det såg fint ut, vi hade bollen och förde spelet och vi kom till straffområdet men där var det stopp. 0-0 i halvtid. 2:a halvlek såg lika ut men vi kom inte till avslut. Så hände det som inte fick hända. Nousu spelaren fick en studsboll från 25 m och perfekt träff och bollen landade under ribbam, 1-0 men än fanns tid. Vi pressade på och hade flera hörnor på slutet, men bollen skulle inte in. Nousu vann igen med 1-0.

Bra kämpar all P-02:or. Vi tog ingen seger i år heller men vi kommer igen. Tack alla spelare och föräldrar med skjutsandet.

Hälsn.
Glenn, Magnus, Stefan, Mats

Stäng meny