EIK P-04 Kokkola Cup 2015

Vår första match gick mot Jaro Blå. Jämn kamp i början men ett skott i stolpen studsade oturligt via stolpen på vår målis, Patrik Ahlvik och gav Jaro 0-1. I andra halvlek gjorde Jaro tidigt mål, ett skott strax under ribban och fyra minuter senare en likadan boll som vår målis inte nådde. Det blev 0-4 innan vi fick vårt första mål, Isak Forsman gjorde 1-4 efter ett inkast han fick en lätt beröring och bollen rullade in vid högra stolp roten, otagbart för Jaro målvakten. Tre minuter kvar och Walter Dahlman fick bollen ute på högerkanten, sköt ett hårt skott över målvakten, måål och vi fick slut resultatet 2-4. Följande macth mot PK-37 och vi ville verkligen vinna, båda lagen var jämna, inget lag dominerade och målchanser för båda. PK-37 gjorde till slut 1-0 och senare i matchen kom 2-0 via egen spelare. Lite otur denna gång alltså men vi bet i hop och laddade om. Tredje matchen var mot Yly Zlatan. Det såg ut att bli en jämn match redan från start. Båda hade chanser och de hade tre skott i stolpen på oss så turen låg på vår sida. Matilda Punsar hade ett bra skott på mål så vi nästan hann börja ropa Måål ! men otur, målvakten hann emellan. Vi skapade många fler chanser men det slutade oavgjort. Vi får vara nöjda så, men visst hade ett mål kännts bra. Alla spelare kämpade bra och Sebastian Hattar jobbade mycet bra i backlinjen. Yly Zlatan kom 4:a i hela Cup’en så det berättar en hel del om vilken insats ni gjorde i denna macth.

Tidig väckning på Fredag morgon möte med FC SCJ. Efter några minuter såg att vi hade chans att hålla i den här matchen. Så efter 9 minuter kom Marius Asplund loss på vänster kant, gav en passning till Benjamin Joensuu som sköt bollen snyggt i mål. Tre eller fyra tillfällen där bollen rullade strax utanför målet hade vi också. Det blev många nervkittlande minuter i slutet men vi tog vår första vinst, 0-1. Starkt jobbat. Följande match mot Kälviän Tarmo och vi inledde starkt. Vid 3:30 kunde Anton Norrbacka vackert skjuta in 1-0 och det gav oss mera självförtroende. 3 minuter senare fälldes Isak Forsman i straffområdet och avblåst för straff. Walter Dahlman förvaltade straffen väl och sköt in 2-0. KäTa pressade på och gjorde 2-1. I första minuten 2:a halvlek ger Isak Forsman en bakåtpass åt Sebastian Hattar som lägger ett långskott in mot mål KäTä’s försvar hann inte rensa undan och bollen placerades snyggt invid bortre stolpen lång ifrån målvakten och 3-1. Vi straffades direkt efteråt då KäTa gjorde 3-2 men vi jobbade ihärdigt och vann matchen. Vilken härlig seger och vilken spännande match vi fick se. Bra jobbat igen av allihopa och vi slutade 3:a i gruppen.

På lördag spelade vi om platserna 17-24. Vi mötte först SiPS och det blev en ganska ordentlig kalldush från start för ett lite yrvaket Esse. SiPS fick ganska enkelt 3 mål på oss. Då vi blev lite mera alerta fick vi nog tag i spelet mer och mer. Under ett anfall fick Emil Joensuu tag i bollen och drämde till med en snygg höjdboll som landade precis bakom målvakten och in i mål. Nu tände vi äntligen till och 3 minuter före slutet kunde Isak Forsman slå bollen i mål från ett anfall på högerkanten. Pressen fortsatte ända till slutet och SiPS kom med några kontringar. Nog var det nära att vi kunnat kvittera men tyvärr rann tiden iväg, resultatet 2-3. Starkt av alla att inte tappa modet utan istället jobba för kvittering. Så sista matchen och Jaro Röd. Vi försökte glömma store -brors tänkandet och fokusera på vårt spel men fick inte igång spelet från start, Jaro fick 0-3 innan Isak Forsman i full fart mot mål hann passa bollen i nät strax förbi deras målvakt som var på väg att fånga in bollen. Ett beskt svar kom från Jaro direkt efter då de gjorde 1-4 på ett väldigt snabbt uppspel. I andra halvlek tog Walter Dahlman en utspark och det blev ett bra läge ute på vänsterkanten där Isak Forsman tog några steg mot mål och drämde till ett starkt skott i riktning mot högerstolpen och bollen gick i enkelt mål. Resultatet stannade på 2-4. Fin insats även i denna match och vi slutade på 23:e plats av 53 lag. Inte illa alls, all orsak att vara nöjda.

Ett stort tack till alla spelare som alla jobbat hårt i varje match och inte tappat modet utan kämpat på då det varit tufft. Vi har alltid kunnat starta våra matcher med gott självförtroende, ni jobbade och slet och ni har säkert lärt er en hel del under denna korta men intensiva resa, vi vilar och tar nya tag i nästa turnering. Tack även till alla föräldrar som varit med och hejat på, skött om skjutsandet, stöttat och hjälpt till.

Fin prestation, pojkar & flickor.
Hälsn. Tränarna

Länk till bild galleri.

Stäng meny