Esseförlust mot Sundom IF

SIF såg till att Esse IK gick på sin första serieförlust för säsongen. Bortalaget vann med hela 0-3 efter att ha lett i halvtid med 0-2. Matchen började olyckligt för EIK när SIF kunde göra ett mål strax i inledningen av matchen. Esselaget skapade chanser till både utjämning och ledning men bollen ville inte i mål. I första halvlek hade EIK  bl.a. tre träffar i målramen, men när man inte gör mål på chanserna händer det ofta att motståndarna gör mål. Så hände också denna gång, en bra djupledsboll ställde en Sundomspelare fri med Tobbe Lönnqvist och så var det 0-2. Andra halvlek hade knappt börjat innan det stod 0-3 på resultattavlan, SIF fick straffspark och den sköts säkert i mål. EIK hade i andra halvlek mycket bollinnehav och skapade också ett antal måltillfällen men fick liksom i första halvlek ingen utdelning. Sundom skapade också i andra halvlek någon målchans när EIK lyfte sitt lag i jakten på mål. Nya tag på söndag i mötet mot Virkiä i Lappo.