Inför FC Wimma – EIK Damer

På onsdag spelar damerna våromgångens sista match innan man tar ett välförtjänt uppehåll från fotbollen. Onsdagens match spelas mot FC Wimma i kajaana,  med en seger i denna match håller man kvar tätkänningen i tabellen, samt går till halvsäsongsvila på en hedervärd andra plats i tabellen.

FC Wimma har inlett serien aningen knagglande, laget har lyckats skrapa ihop 3 segrar och en oavgjord match på sina åtta spelade matcher. Förra säsomgen lyckades FC Wimma med ett ungt lag sluta på en tredje plats i tabellen, den prestation verkar de dock inte kunna upprepa denna säsong efter att ha tappat en del spelare till HauPa, som tog klivet upp till Division ett, däribland förra säsongens överlägsna skytteliga vinnare Jessica Karjalainen. Trots detta har FC Wimma flera namnstarka spelare i sitt lag som t.ex. Kia Tolonen som för tillfälet delar andra platsen i skytteligan med Ida Kuoppala.

EIK har som mål att snabbt studsa tillbaka från förra veckans förlust mot VIFK/2 och hitta tillbaka till segerspåret. Trots förlusten i förra matchen fanns det ändå en hel del positivt att ta med sig från matchen, bl.a. första halvleken där vi i långa perioder spelade vår bästa fotboll hittills denna säsong. En av nyckelfaktorerna i onsdagens match kommer att vara de fasta situationerna, FC Wimma är rätt långt uppbyggt av juniorspelare som, trots att de är spelskickliga ännu har en del att jobba på med fysiken, så där skall vi ha en fördel i båda straffområdena.

Laget

Outi Barysheva, Sandra Sandén, Heidi Enqvist, Ida Kotka, Hanna Emet-Snellman, Hanna Viklund, Johanna Krook, Johanna Strömsholm, Ida Kuoppala, Lina Back, Ann Svartsjö

Bänken

Elin Sandén, Jenny Le-Östman, Johanna Eklund, Maarit Haapala, Cecilia Barkar, Corinne Skrabb

 

Matchen kan man följa live på adressen: https://www.palloliitto.fi/otteluseuranta/1216800

Stäng meny