Inför ToU – EIK Damer

På torsdag är det dags för Damlaget att spela seriepremiären som snöade bort. Matchen var tänkt att spelas redan den 4.5, men p.g.a ett 15cm tjockt snötäcke på planen flyttades matchen fram till den 30.5 istället. För Esses del kan man säga att snön kom lägligt, eftersom förutsättningarna på torsdag är betydligt bättre än de hade varit den 4.5.

För motståndet på torsdag står Toivalan Urheiljat, ett lag som är svårt att veta var de riktigt står. Laget velade länge, p.g.a spelarbrist, ifall de alls skulle delta i årets upplaga av damtvåan, men efter att man fått in en del spelare från Pallokissat så beslöt de ändå att delta. Resultaten har trots det sena lagbygget varit bra, och ToU har hittills bara inkasserat en förlust, och den kom mot tuffa serieledaren TP-47.

I Esse laget har man till ToU matchen fått tillbaka Hanna Wiklund, som varit på resa, även Jasmine Kongari är tillbaka efter att har varit borta en tid med ett ömmande knä. Damerna kommer troligen att få möte ett lag som spelar mycket fysiskt på torsdag och som satsar på längre uppspel. Tidigare säsonger har vi haft problem mot lag som satsar på längre uppspel men denna säsong är en säsong när vi vänder trender, så alla tre poäng skall hem med bussen till Esse.

Laget:

Outi Barysheva, Heidi Enqvist, Sandra Sanden, Ida Kotka, Elin Sanden, Hanna Wiklund, Hanna Emet-Snellman, Johanna Krook, Johanna Eklund, Corinne Skrabb, Lina Back.

Bänken:

Jenny Le-Östman, Maarit Haapala, Jasmine Kongari, Ann Svartsjö, Andrea Bjonbäck.

Matchen kan man följa på https://www.palloliitto.fi/otteluseuranta/1216849

Stäng meny