Norrvalla FF – EIK (Omgång 14, 01.08.2013)

Då var det äntligen dags för lite fotboll igen efter ett alldeles för långt upphåll. Denna gång fick laget ta en resa till Vörå för att möta Norrvalla FF.  Säsongens förra möte slutade 1-1 hemma i Ytteresse i en jämn match så undertecknad väntade sig en lika jämn match i Vörä men en sådan fick han inte se. I EIK saknas fortfarande långtidsskadade Storbacka och Granlund medans lagkaptenen Kirre idag valt att gå och fiska.

Dagens EIK 4-3-3: Tobias Lönnqvist(C) – Markus Back, Glenn Sundkvist, Petter Granroth, Jens Myrevik(->Christoffer Lassila 62′) – Rasmus Vikström, Niklas Erikson, Ronnie Hattar (->Jonas Eklund 46′) – André Sandström (->Johan Forsén 46′), Matts Pettersson, Jonas Erikson.

Första Halvlek

Det var total dominans från Norrvallas sida genom hela första halvlek och EIK spelarna halkade mest omkring och jagade skuggor. NFF tog ledningen i den 15:de minuten genom Daniel Nordström som laddat bössan från 20 meter, Tobbe ställdes totalt i målet eftersom skottet tog via täckande försvarare, 1-0 till hemmalaget. Alban Shkreta kom nära två gånger att utöka ledningen när han fick bra skottlägen men siktet var ännu inte inställt. I den 30:de minuten var det nära att NFF utökade sin ledning när Essesonen Jan Ahlvik nådde högst på en hörna men EIK försvaret kunde rensa bort bollen från mållinjen. EIK lyckades inte skapa en endaste chans i första halvlek och skottstatistiken pratar sitt tydliga språk, 11 avslut för NFF medans EIK inte ens mäktade med ett enda skott.

Andra Halvlek

EIK gjorde ett dubbelbyte i halvtid, ut byttes Ronnie och Andrè och de ersattes av Jonas Eklund och nyförvärvet Johan Forsén som är på lån från JBK. EIK inledde andra halvleken något piggare och man kom också nära att kvittera på en hörna. Glenn tog han om den och högst nådde Jens som blundade och nickade i ribban! Närmare än så kom inte EIK och bara några minuter senare så small det i andra ändan. NFF kaptenen Carl-Anton Karlsson går förbi både en och två EIK spelare längs högerkanten innan han serverar anfallaren Ronnie Ludén som läckert styr in bollen vid främre stolpen och plötsligt var det 2-o.  Strax efter 60:de minuten försämrades EIK:s dag ytterligare när Jens som sett ut som den piggaste spelaren hittills tvingas kliva av efter att han vrickat foten, in kom Christoffer Lassila i anfallet medans Matts flyttades ner ett steg och Niklas tog han om vänsterbackspositionen. Fyra minuter efter att Lassi hoppat in så fick han sin första målchans, Johan kämpade tillbaka bollen av Ahlvik som som blev totalt grundlurad längs högerkanten, Johan drev in i boxen och serverade Lassi med en kalasboll men avslutet gick högt, högt över. Norrvalla fortsatte att dominera tillställningen och sköt från alla håll och kanter. Ahlvik drog till från ca 40 meter och skottet såg ut att dyka intill Tobbes högra kryss men Tobbe lyckades kasta sig bakåt och lyckades styra ut bollen till en hörna. I den 80:de minuten slog Rais en bra boll längs vänsterkanten som Jonas Erikson fick tag på, han spelade vidare snett inåt bakåt till Matts som avslutade med en vänster rakt i famnen på NFF målvakten Tobias Björkström, hans första räddning i matchen. Debutaten Johan Forsén prövade kort därefter ett par långdistans skott och det ena föll efter retur till Lassi som ur bra läge igen sköt högt över, tur för honom att assisterande domarens flagga var uppe för offside. Tre minuter från slutet så punkterades matchens genom Alban Shkreta som gjorde ett nästan likadant mål som Ludén gjort tidigare i matchen.

Sammanfattning

Det såg ut som att vårt kära EIK fortfarande firade Jakobsdagar idag, sällan har undertecknad sett en sådan dålig insats som han fick se idag. Men jag ska inte ta äran ifrån Norrvalla och bara skylla på att EIK var dåliga för det stämmer verkligen inte, Norrvalla imponerade mig mycket idag och deras man undrar bara vaför de inte har vunnit flera matcher än ynka fyra denna säsongen. Det enda positiva jag såg idag var Johan Forséns inhopp, han blir verkligen spännande att följa för resten av säsongen hemma i moderklubben Esse IK. Sist vill jag ställa följande fråga. Vad är det som händer med våra spelare när vi åker iväg på bortamatcher? Endast FYRA gjorda mål på SJU bortamatcher är verkligen inte godkänt (alla målen kom dessutom mot jumboduon GBK II och Kiisto A-Team) detta innebär alltså att på 5 av de 7 bortaresorna så har EIK misslyckats med att göra mål och alla vet ju att om man inte gör mål så vinner man heller inga matcher. Men nu glömmer vi denna match och börjar istället att fokusera på nästa hemmamatch när tabelltvåan FC Kiisto kommer på besök till Ytteresse!

Norrvalla FF – EIK 3-0 (1-0)

Daniel Nordström 15′
Ronnie Ludén 55′
Alban Shkreta 87′

Stäng meny