Esse ik – Fc United 1-3 (1-1)

Damernas första match för säsongen mot anrika FC United i Tellushallen.
Matchen började i lågt tempo där båda lagen försökte spela fotboll. Backlinjen med Emma L, Sandra, Felica och Heidi verkade sällan ha nån brådska utan vågade och lyckades spela upp bollen till mittfältet ganska enkelt. Mittfältet med Jose och Ann i mitten med Mia B och Emma Ö på kanterna kunde oxå tidvis rulla upp Uniteds mittfält. Jose, som alltid ger 110, tog Esses playmakerroll men det var då vi fick bollen ut till yttrarna Emma och framförallt Mia B som farligheterna skapades. Med lite bättre skärpa och lugn så hade vi säkert kunna skapa de riktigt farliga chanserna för Jenkki och Jenna men nu blev oftast sista passningen för djup och rutinerade Leena Hatanää i Unitedmålet kunde oftast plocka upp bollen eller så gick skotten förbi.
Före matchen påpekades att Joanna inte skulle få för mycket tid med bollen och just en sån situation ledde till att Outi kunde skarva in en precis boll av just Joanna. 0-1 efter ca 25 min.
Essebrudarna började inte hänga med huvudet utan började istället få till mera passningar även på sista tredjedelen av planen. Efter ett längre anfall kunde Jose smeka ut bollen perfekt mellan 2 unitedförsvarare och Emma Ö placerade bollen i bakre hörnet 1-1.
Andra halvlek började snöpligt, nonchalans i uppspelet och för långsam omställning till försvar så United kunde snabbt göra 1-2.
Efter att tappat bollen och för dålig press direkt efter man tappat den så kunde united även göra 1-3 där man också får sätta lite på dålig kommunikationskontot.

Visst skapade united målchanser efter det här också men Ida-Maria gjorde en riktigt bra match i målet och verkade hur stabil som helst. Säkra ingripande och många bra öppningar.
Tycker som helhet var detta en bekräftelse på att vi är på väg och det känns bra att jobba vidare från detta. Fick några idéer hur vi ska ta nästa steg.

Dinna

Stäng meny