Inför EIK Damer – FC United

Ikväll är det igen dags för ett hett lokalderby när Damlaget och FC united drabbar samman på Ytteresseplan kl 19:00. EIK förlorade det första mötet knappt med 2-1 så det är ett revanchsuget lag som välkomnar Unitedspelarna ikväll.

United kommer till match med helt andra förutsättningar än till den senaste drabbningen, då hade de fyra raka segrar i bagaget, medan de nu istället har två lika resultat i sina två senaste matcher. I övrigt säger förhandsinformationen att United kommer till match med en rätt hel trupp, dock  med ett frågetecken efter Andrea Ström som har missat de två senaste matcherna p.g.a. en gammal skada som gör sig påmind.

I Esse Ik är det tuff konkurens om spelplatserna för tillfället, glädjande är att man igen har en hel bänk att tillgå efter en period med mycket skador. Tillbaka efter två matchers frånvaro är glädjande nog Hanna Viklund som i senaste mötet vann allt på mittfältet, hon bildar mittfältspar med Maria Fagerudd som med sin rutin blir en viktig kugge i detta derbymöte.

Startelvan: Matilda Henriksson, Elin Sandén, Sandra Sandén, Hanna Emet-Snellman, Andrea Bjonbäck, Hanna Viklund, Maria Fagerudd, Ida Kuoppala, Jenny Le-Östman, Cecilia Barkar, Ann Svartsjö

Bänken: Anneke Smedinga, Jenna Lamminen, Johanna Eklund, Emilia Söderman, Johanna Strömsholm, Ida Kotka, Nicolina Enqvist

Stäng meny