Äntligen!!

Äntligen sparkar serien igång för herrlaget i div 3.

Det finns några ändringar i årets lag jämfört med ifjol. Kirre Sundqvist och Jockum Engström har minskat på fotbollen och spelar därför med ”analaagi” detta år. Isac Nordman Och Robin Kronqvist har slutat med fotbollen, åtminstone för en tid medans Emil Sahlin för tillfället gör militärtjänstgöring så att vi alla kan känna oss trygga. Nya namn för året är dock Simon Nymark (Peff) och Alexander Bobacka (Jaro) så vi har en aning tunnare trupp i år men desto bättre tränade. På tal om tränade så har vi för året två väldigt bra tränade tränare. Som vi läste på ÖT för en tid sedan så har vi också värvat ett stort tränarlöfte i Mathias Antus, har hört att han har siktet inställt på ”årets tränare” år 2019.

Årets div 3 kommer att bli en väldigt intressant serie. VPS tog ifjol steget upp till div 2 och ner kom istället Närpes Kraft. Ner till div 4 sjönk Peff och Lapuan Virkiä och istället får vi i år möta Kaskö och NIK. De sydösterbottniska lagen är svåra att hålla koll på eftersom dom har en stor rotation på spelare mellan lagen men vad ryktet säger kommer Sundom, Kiisto, KPV Akatemia och Närpes Kraft höra till Storfavoriterna. NIK Har ett bra lag och med lite medvind kan dom säkert också slåss om många poäng. Korsnäs som varit i toppen dom senaste åren lär ha tappat ett stort antal spelare så dom är svåra att förutspå. Men vi anser oss själva ha ett konkurrenskraftigt lag och tror själv att vi har alla möjligheter att ta poäng från varje lag i serien.

På Onsdag startar vår säsong på riktigt. Eftersom planen i Esse inte riktigt ännu är i spelskick spelas första matchen i Tellus. Det blir en riktigt härlig Esse ik kväll i och med att P14 möter Jaro kl 17.00 och herrrlaget sedan spelar premiären kl 18.30 mot KPS. Kan man få en bättre Onsdagskväll?

Hoppas vi ses på Onsdag.

Stäng meny