EIK Damer – FC Wimma 2-2 (0-2)

Det var ett omformat och revanchsuget FC Wimma som alände till Ytteresse på lördagseftermiddagen. Det märktes redan från matchminut ett att laget hungrade efter poäng och Wimma damerna satten in en hög och hård press det varma vädret till trots. Sett till hela matchen så kan 2-2 anses vara ett rättvist resultat, men målchanserna haglade tätt åt båda hållen de sista 25 minuterna, så en tre poängare åt någondera lagen var inte heller långt ifrån.

Essedamerna hade i första halvlek märkbart tufft med den höga pressen som motståndarna satte in, och det kändes stundtals som vi lämnat kvar i semesterläge. På denna nivå straffar sig sådant också och i den 18minuten rasslade det i hemmalagets nätmaskor. Riina Nevalainen drog på ett snyggt skott strax utanför straffområdet som Outi i  var chanslös på. Efter 0-1 målet fick vi antagligen solsting för spelet kom av sig totalt och det tog inte heller länge innan 0-2 var ett faktum när Wimmas notoriske målskytt Kiia Tolonen hög på en passning nära straffområdet. Efter 0-2 målet kunde inte drickapausen ha kommit mer lägligt, laget fick samla sig och de sista 15 minuterna av halvleken spelade man stundtals helt okej fotboll igen.

I andra halvlek var det ett nytänt Esse Ik som kom ut på plan och det dröjde inte mer än två minuter innan Heidi på en bekant hörnvariant nickade in reduceringsmålet. Efter reduceringsmålet var det Wimma spelarna som isin tur började se vilsna och oroliga ut och det tog bara ytterligare sex minuter innan inbytte Lina Back blev fälld innanför straffområdes gränsen och domaren blåste för straff. Hanna Emet-Snellman stegade fram föra att slå straffen, och trots att målvakten var på den så var straffen tillräckligt hårt slagen för att ändå hitta in i mål, Hanna Emet-Snellman första mål i Essetöjan!!! Varken dera laget var vöjd med 1 poäng så som tidigare nämnts så haglade målchanserna tätt efter 2-2 målet, det är dock kanske EIK som skall skatta sig lyckligast över poängen eftersom Wimma hann med att både bränna en straff och hade ett par bollar som strök med stolprötterna.

Som summering kan man säga att det är strongt att hämta ikapp ett tvåmålsunderläge, och plocka poäng trots att man inte spelar på topp, men fler sådana här halvdana insatser spelmässigt kommer inte att skådas på damlagets matcher mera denna säsong.

Laget

Outi Barysheva, Johanna Strömsholm (74´Cecilia Barkar), Sandra Sanden, Heidi Enqvist, Elin Sandén, Johanna Krook (46′ Andrea Bjonbäck), Hanna Viklund, Hanna Emet-Snellman, Corinne Skrabb, (74´Maarit Haapala) Jenny Le-Östman (46′ Lina Back), Ann Svartsjö

Stäng meny