EIK Damer – OTP 2-1

Efter tre raka förluster var det äntligen dags för damlaget att inkassera en seger igen. Förutsättningarna inför matchen var tuffa med många skador, detta till trots så lyckades damerna utmanövrera motståndarna på alla plan denna match, och speciellt i första halvlek var man det överlägset bättre laget.

Medvetna om att OTP var ett lag som ville spela upp bollen kontrollerat från backlinjen, satte EIK in en hög press från matchminut ett. OTP vacklade märkbart till följd av pressen och damlaget kom till flera farliga avslut efter att ha brutit OTP:s uppspel högt upp i plan. Det var också på ett misslyckat uppspel som EIK fick sitt första mål i matchen, denna annars storspelande OTP målvakten stod för en misslyckad utspark som hamnade i fötterna på Ann Svartsjö som inte gjorde något misstag från nära håll. Efter målet fortsatte EIK dominansen och laget hade ett flertal hörnor som, om man haft marginalerna på sin sida, hade kunnat resultera i mål. Det var dock OTP som skulle göra halvlekens andra mål, på en kontring lyckades en OTP spelare rinna igenom och enligt domaren bli fälld regelvidrigt innanför straffområdesgränsen. Straffskydden placerade bollen otagbart, stolpe in, och följaktligen skrevs halvtidsresultatet 1-1.

I andra halvlek var det OTP som tog tag i taktpinnen och visade upp ett helt annat spel och självförtroende än vad de gjorde i första halvlek. Matilda Henrikssoon i Esse målet stod dock för flertalet matchavgörande räddningar och damlaget kunde rida ut stormen. Vartefter halvleken led tog Esse mer och mer över spelet och när Amanda Vikström nickade in sitt andra mål för säsongen kändes det helt rättvist, Motståndarna protesterade dock högt och länge och menade att målet borde dömts bort för offside. VAR tekniken är dock ännu inte ”up and running” i Ytteresse, så målet fick kvarstå. Efter 2-1 målet flyttade OTP fram positionerna igen, och lyckades skapa en del oro i Esse lägret igen, men Matilda i målet hade bestämt sig för att ett insläppt mål fick räcka denna match.

Laget: Matilda Henriksson, Andrea Bjonbäck, Ida Kotka, Elin Sandén, Cecilia Barkar (46´Johanna Strömsholm), Amanda Vikström, Maria Fagerudd, Nicolina Enqvist, Ann Svartsjö, Johanna Eklund, Jenny Le-Östman

Stäng meny