EIK Damer – ToU 1-0 (0-0)

Jubileumsmatchen blev en stor succé för föreningen, tårtan var god, vädret var toppen och representationslagen tog full poäng. Dammatchen blev en riktig nagelbitare som höll såväl spelarbåset som publiken på helspänn. Med lite mindre tur hade ToU kunnat leda med 3-0 efter 15 spelade minuter men sett över hela matchen var resultatet rättvist.

Som sagt så hade ToU sin bästa period första 15min av matchen. Laget pressade högt upp i plan och de blå klädda hade svårt att spela sig ur den pressen. En del missade passningar ledde till att ToU fick tre gyllene lägen att gå i ledning, men en för dagen lysande Outi Barysheva såg till att hålla målet rent. Vartefter halvleken led tog Esse IK mer och mer över spelet och lägen började också uppstå, men planens för dagen näst bäste spelare, motståndarmålvakten, stod i vägen.

I andra halvlek fortsatte Esse IK att ånga på och målchanserna haglade tätt, men varje gång var det motståndarmålvakten som drog det längsta strået. Vartefter mat hen led började det mer och mer kännas som om matchen skulle sluta mållös, inte för att matchen skulle varit chansfattig utan för att bägge målvakterna tycktes ha bestämt sig för att spika igen sitt mål. En missad rensning av motståndarmålvakten skulle dock visa sig bli tungan på vågen i matchen. Rensningen gick rakt på Jenny Le-Östman, som snabbt reagerade på den lösa bollen och sen fick placera in den i tomt mål. Efter målet lyckades ToU igen skapa lite oreda i hemmaförsvaret, och i synnerhet på en del fasta situationer kändes det som om kvitteringen hängde i luften, men EIK lyckades rida ut stormen och steg därmed upp på delad kvalplats till Div. 1.

Laget

Outi Barysheva, Heidi Enqvist (36′ Jenny Le-Östman), Sandra Sanden, Ida Kotka, Elin Sanden, Alva Enqvist (66′ Amanda Vikström), Johanna Krook, Ida Kuoppala, Ann Svartsjö (58′ Corinne Skrabb), Lina Back, Johanna Eklund

Stäng meny