EIK Damer – TP-47 3-0 (1-0)

Segertåget rullar vidare för damlaget, söndagens vinst mot TP-47 innebär att damerna inkasserade tredje raka segern och därmed klättrar till en andra plats i tabellen. Inkommande omgång väntar ett tufft lokalderby för serieledarna Kufu98, så ifall Esse IK går segrande ur drabbningen med VIFK/2 den 26.6 kan det innbära serieledning för damerna efter åtta spelade omgångar, ta en stund och gotta er med den tanken.

TP-47 Lyckades endast skrapa ihop 10 spelare till söndagens match, och verkade heller inte ha nån som helst vilja för att gå för nåt mer än en poäng i matchen. 99% av tiden hade laget alla 10 spelare under boll och satsade på att parkera bussen. Maskningen började också från minut ett, och sällan har jag sett en målvakt hämta bollar som rullat ut långsammare. Efter att Ida uoppala redan i 8:e minuten forcerat in 1-0 målet ändrade TP-47 målsättning, från att tidigare ha spelat för en poäng, spelade de nu för att hålla ner siffrorna. Detta lyckades de också bra med, och trots ett 80 procentigt bollinehav lyckades inte Essedamerna öka på ledningen i första halvlek.

Andra halvlek fortsatte som första börjad, Esse ägde bollen och försökte spela sig till chanser, men var det inte TP-47:s målvakt som stog i vägen så gick våra avslut istället tätt förbi. I 58:e minuten lyckades dock Ann Svartsjö öka på ledningen med ett snyggt avslut i vänstra krysset från nära håll, här stod Ida Kuoppala för en delikat framspelning som helt ställde motståndarförsvaret. 3-0 målet skulle låta vänta på sig ända till minut 85, denna gång var det Lina Back som var sista spelare på bollen, efter ett mycket bra förarbete av Jenny Le-Östman och Cissi Barkar. Målet innebär att såväl Lina som Ida står på 5 gjorda mål och delar andra platsen i skytteligan, så racet om titeln som årets målskytt lär bli en spännande följetång under säsongen.

För publikens del så skulle man ju hoppas att alla lag i den här serien gör sitt allt för att få ihop till fullt manskap, eftersom spänningen i en sån här match snabbt blir obefintlig. Essedamerna försökte hålla upp tempot i matchen, men det blir tyvärr svårt när motståndarna gör allt för att dra ner på tempot.