EIK Damer – TP-47 5-2

Damlaget tog på lördagen sin första seger för säsongen genom att hemmaslå TP-47 från Torneå. Inte nog med att man inkasserade säsongens första trepoängare, laget öppnade också målkranarna ordentligt och TP-47 målvakten blev tvungen att vittja nätmaskorna hela fem gånger under matchen.

Första halvlek började aningen knaggligt för de blåklädda, laget hade svårt att hitta rätt adress påpassningarna samtidigt som motståndarna pressade intensivt. det blev dock tydligt redan efter ett par minuter att motståndarna inte kommer att upprätthålla sin press matchen igenom och redan efter 8 spelade minuter var olyckan framme för Torneålaget. Målvakten öppnade rakt i gapet på Hilma Lehtola som med ett kliniskt avsluta förpassade bollen upp i högra krysset. Efter målet fortsatte Esse spelarna att skapa farligheter men det var motståndarna som skulle komma att få nästa notering i målprotokollet. TP-47 lyckade bryta en boll högt upp i plan och utan att titta upp eller stega om drog Riina Hult på en kanon från 35 meter, Matilda i målet kunde bara titta på och konstatera att den bollen kommer att segla i mål. Efter kvitteringsmålet var det ställningskrig fram till drickapausen. Efter drickapausen började EIK igen skapa farligheter och på en frispark slagen av Hanna Emet-Snellman lyckades Ida Kuoppala nicka in 2-1 målet framför en utrusande Torneåmålvakt. 3-1 målet var också signerat Ida Kuoppala trots att hon inte noterades för det i målprotokollet. Ida slog ett perfekt inlägg till boxen åt en ditrusande Jenny Le-Östman, en motståndare hann dock först på bollen och såg till att även hon fick göra mål denna soliga sommardag. Besviken på att hon inte fick göra mål i föregånde sekvens så såg Jen till att näta i nästa anfall istäälet, och detta mål var en riktig pärla, Hilma Lehtola vandrade in i plan med bollen för att hitta en lucka att skjuta i, och när hon dragit på sig hela motståndarbacklinjen serverade hon en perfekt passning åt Jen som tog en beröring och sen curlade in bollen i bortre krysset, otagbart för målvakten. Halvtidsresultatet skrevs 4-1.

Andra halvlek började aningen passivt för för Esses del, och Torneå visade att de trots litet manskap inte är något dussin gäng, utan nog straffar en ifall man inte är vakna. Efter en del misslyckade brytningar hamnade bollen hos Venla Viertola som drog på ett avslut som gjorde att hon ett par minuter senare hamnade att kliva av planen med en rejäl sträckning, 4-2. Efter 4-2 målet vaknade EIK igen och det dröjde inte länge innan domaren blåste för straff efter att en Torneåförsvarare försökt stopp Hilma lehtola med otillåtna medel. Ida Kuoppala stegade fram för att ta straffen men missade, hon revanscherade sig dock snabbt i nästa sekvens genom att snyggt vända bort två motståndare och fastsälla slutresultatet 5-2. Efter 5-2 målet bytte EIK vartefter matchen led in hela bänken och speciellt den inbytte Cecilia Barkar visade framfötterna genom att ständigt hota Torneås backlinje.

Spelmässigt var detta ett stort fall framåt från KF-10 matchen och får vi ännu rätsida på det kollektiva försvarsarbetet går vi mot en riktigt rolig fotbollssommar.