EIK-FC United 1-3

Jakobstads stolthet gästade Ytteresse i lördags. United krigar i toppen av tabellen om en kvalplats medan vi kämpar för överlevnad i bottenstriden. Matchen var inledningsvis relativt jämn med ett litet övertag för de lila. United höll sedan i taktpinnen, men de riktigt vassa målchanserna lyste med sin frånvaro. Några skott från längre håll lyckades de prestera, men de gick alla rakt i famnen på Jennifer Bodbacka. Först i den 34:e minuten lyckades United komma i genom när vårt försvar tappade markeringarna och Ida Kuoppala kunde slå in ledningsmålet 0-1.

I andra halvleken höjde United tempot och lade mera press framåt, men det dröjde till den 57:e minuten innan 0-2 kom när samma Kuoppala i lugn och ro kunde skjuta bollen i mål. 0-3 kom sedan 15 minuter senare när Andrea Ström plötsligt blixtrade till och satte bollen i mål. Efter 0-3 målet slappnade United av och vi tog över matchen. Lina Back kunde gå högre upp i planen och vi fick bra press på Uniteds försvar. När det var drygt tio minuter kvar av matchen slog Back en perfekt löpboll åt vindsnabba Jennifer Kjellman som inte gjorde något misstag när hon kom ensam med mål-Bredbacka. Efter reduceringsmålet hade vi ännu två riktigt vassa lägen, när Kjellman ensam med målvakten sköt strax utanför och när Janina Wargh plötsligt var ensam med målvakten efter en kaotisk situation, men inte fick till någon fullträff. En hårsmån i från 3-3, men turen var inte heller denna gång på vår sida.

Ida Kuoppala var bäst i det gästande laget. I hemmalaget storspelade Jennifer Bodbacka i målet, plus också för mittbacksparet Westström och Sandén. Lina Back jobbade, sin vana trogen, över stora ytor på mittfältet.

Inkommande lördag är det upplagt för en kanonmatch mot kanuunat från Kauhava. I nuläget ligger vi på samma poäng, men vi ligger över strecket tack vare bättre målskillnad.

EIK: Bodbacka, Westström, Sandén, Tallgren, Lassila E (58 Antfolk), Öst (56 Victorzon), Back, Hästbacka (67 Skrabb), Byggmästar, Wargh, Kjellman.

Stäng meny