EIK-I-JBK 2-3 (0-1)

Efter en månads uppehåll var det åter matchdags för damerna i division två och Esse hade glädjande fyra spelare på bänken efter att ha tampats med spelarbrist under många matcher. Matchen var lagets tredje hemmamatch och bara den andra på Ytteresseplanen, som efter fredagens regn var väldigt svårspelad. När domare Käld visslade för matchstart gjorde ett gäng frivilliga ännu sitt yttersta för att minska de stora vattensamlingarna på planen. Trots idogt arbete var vattensamlingarna relativt stora på ena planhalvan vilket störde spelet för båda lagen.

Matchen inleddes med ett starkt essespel, ändå var det I-JBK som gjorde det första målet. Målet underkändes eftersom Jennifer Bodbacka låg skadad vilket domaren inte noterat. Efter det bortdömda målet kom I-JBK mera in i matchen och Emma Järvinen kunde efter en frispark sätta bollen i mål i den 23:e matchminuten. Esse fortsatte att kämpa och rullade stundtals ut iskmospelarna, men de riktigt vassa chanserna uteblev. 0-1 i paus.

Spelet var jämnt efter pausen och båda lagen byggde upp flera anfall som inte resulterade i några vassa målchanser. Slutligen var det I-JBK som drog det längsta strået och gick upp i 2-0 ledning genom Jenni Blomberg i 70:e minuten efter frispark och 3-0 i 74:e minuten genom Emma Järvinen som kom ensam med Jennifer efter ett missförstånd i försvarslinjen. I 84:e minuten blev det Ida Kuoppala-show. På egen hand dribblade Ida genom ett stillastående iskmoförsvar och satt distinkt bollen i mål. Tre minuter senare tog samma Kuoppala initiativet och trädde in bollen framför målet där Lina Back kunde förpassa bollen i mål och reducera till 2-3. Esse kunde ha utjämnat matchen i slutskedet med två vassa målchanser. Esse kunde också ha haft en straff i slutet när bollen tog på handen på en iskmoförsvarare. Men nära skjuter ingen hare som Gunde Svan brukar säga.

Bra i Esse var Rebecka Fellman i sin offensiva mittfältsroll och Ida ”Chickenlegs” Kuoppala som jobbade hårt hela matchen. Julia Timmerbacka gjorde ett piggt inhopp och låg bakom flera av Esses chanser i slutskedet av matchen. Nästa utmaning väntar inkommande lördag när laget styr kosan mot Kuopio för en drabbning med Pallokissat II.

Esse: Jennifer Bodbacka, Maria Westström, Sandra Sandén, Maarit Haapala, Johanna Enkvist, Lina Back, Rebecka Fellman (71 min Julia Timmerbacka), Jennifer Kjellman, Anna Byggmästar (58 min Ida Kotka), Ida Kuoppala.

Stäng meny