EIK – TUS Träningsmatch 9.4.2013

Med under en månad kvar till säsongsstart fortsatte EIKs försäsong med match mot ett välbekant motstånd iform av  TUS från Terjärv.

EIK 4-3-3:

Tobias Lönnqvist – Petter Granroth, Glenn Sundkvist, Simon Granlund, Jens Myrevik – Niklas Storbacka, Christian Sundqvist (C), Rasmus Vikström – André Sandström, Matts Petterson, Jim Myrevik. 


Första halvlek

Första halvleken dominerades av av EIK som med sitt fina presspel ställde till problem för motståndarna. Första målet kom efter att mittfältet erövrat boll och passat bollen ut till Jens på vänsterbacken som slog en långboll över den höga terjärv försvarslinjen, Matts som hade en bra dag på jobbet hann peta bollen under en utrusande målvakt och hade en enkel uppgift att rulla bollen in i ett tomt mål. När matchuret rullat upp mot 20 minuter slog Cirre en genomskärare mot André som gjort en löpning in i straffområdet från höger, målvakten rusade ut och täckte ut skottet till en hörna. Hörnan levererades av Jens som med en fin skruv hittade ett stycke högerback i form av Petter vid borte stolpen som med en vänsterträff från tre meter gjorde 2-0. Det dröjde inte länge innan André fick försöka utöka siffrorna, efter ett fint väggspel på offensiv planhalva kunde Raiso skicka André igenom i ett liknande läge, denna gång var André med på att målvakten kom ut och chippade vackert bollen över honomn, tyvärr smet bollen strax förbi stolpen och landade i sidonätet.  Bara ett par minuter senare skulle Esse göra 3-0, Raiso var kvick med att kasta ett inkast på högerkanten och hittade en Cirre på offensivt äventyr, Cirres fina inlägg hittar en Matts som har oceaner av utrymme mitt i boxen och enkelt kan rulla in bollen i öppen kasse.  Det tog inte många minuter till innan det var dags igen, denna gång hittade Raiso återigen André som gjort en löpning längs kanten, ett hårt lågt inlägg mot främre stolpen hittade en framrusande Matts som styrde in sitt tredje och Esses fjärde mål. I slutet av halvleken vann Niklas bollen på mittfältet och såg att Matts löpte igenom mittförsvaret på mittlinjen, konstigt nog dömdes Matts som offside fast han var på egen planhalva när passningen kom. EIK tappade koncentrationen i ett par sekunder och TUS slog en snabb frispark upp mot EIK straffområdet och bollen efter en nickskarv hamnade hos en anfallare som snyggt skjöt bollen i höger burgavel, 4-1.


Andra halvlek

EIK gjorde ett gäng byten i början på andra halvlek vilket ledde till att tempot sjönk lite, TUS pressade också lite högre vilket ledde till att EIK hade det svårare att hitta ytor på mittfältet. Andra halvleks första chans skulle komma på en EIK hörna när Jens ingen slog ett fint skruvat inlägg mot bortre stolpen där nyss inbytte Filip Vikström dök upp med sin panna, tyvärr så hade Filip inte siktet inställt utan bestämde sig för att nicka över istället, bäst att spara målen tills det verkligen gäller! EIK hade svårigheter att få anfallsspelet att rulla efter alla byten som gjorts och det var en ganska chansfattig halvlek. Vi skulle dock få se två mål till, det första kom efter att en långboll hittat inbytte Jimmy Wargh som tog ner bollen och passade bakåt via Matts till Alex som med en fin vänsterfotad passning hittade inbytte Frank Ahlvik på vänsterkanten som fått öppen gata mot mål, Frank tvekade inte och tog sin chans med bravur när han med sin patenterade högerfot snyggt skruvade in bollen via den bortre stoplen. Detta väckte EIK och resten av halvleken spelades återigen med EIK dominans. Tre minuter innan slutsignalen så hittade Matts med en fin passning en framåtstormande ytterback i form av Erik Kjellman, Erik slog ett fint inlägg mot bortre stoplen där Jimmy högg som en kobra och nickade in kvällens sista mål, 6-1 till EIK. Ett par minuter senare blåste domaren av dagens 80 minuters match vilket var synd eftersom EIK precis hade kommit in i sin bästa period i andra halvlek.

Sammanfattning

Tobbe hade en lugn dag i målet och behövde inte göra några kvalificerade räddningar, TUS gjorde i stort sett mål på sin enda chans. EIKs dominans kan ses i matchprotokollet där jag antecknade 11 EIK hörnor mot TUS 0. Jag tyckte att anfallaren Matts och offensiva mittfältaren Raisu hade ett bra sammarbete när man ofta växlade positioner med varandra. Simon övertygade som vanligt i huvudspelet i backlinjen och Cirre och Niklas erövrade boll fint på det defensiva mittfältet. Jens kombinerade bra med lillebror Jim på vänsterkanten och flög fram från sin ytterbacksposition. Helt enkelt ett bra träningspass inför premiären mot Lapuan Virikiä den fjärde Maj.

EIK – TUS 6-1 (4-1)

Matts x3, Petter, Frank, Jimmy

Stäng meny