Esse IK – FC-92 9-0

Efter tre raka bortamatcher var det skönt att äntligen få spela inför vår hemmapublik igen. Lika roligt var det också att bjuda publiken i Ytteresse på ett målfyrverkeri.
Vi var flera nummer större än bottengänget FC-92 från Nivala och 9-0 (4-0) är segersiffror som talar sitt tydliga språk. Med lite mer skärpa och flyt i avsluten hade det blivit betydligt större siffror.
Vi tryckte gasen i botten direkt från start och det var mer eller mindre enkelriktad trafik mot motståndarmålet. Det var bara en tidsfråga när nollan skulle spräckas och spjällen skulle öppnas.
Kapten Christian Sundqvist fick äran att inleda målfesten med, hör och häpna, ett skott med vänstern (!) i den 20:e minuten. ”Kirre” fick en klockren träff och bollen seglade snyggt och prydligt in i bortre krysset.
Det var dock Denis Snellman som stal torsdagskvällens show. ”Denkko” rev och slet i både anfallet och senare på mittfältet, men hann också göra tre mål.
Övriga målskyttar var Johan Forsén (2), Johannes Sundqvist, Daniel Forsén (straff) och återvändande Fredrik Fagerholm.
När man vinner med så stora siffror som 9-0 handlar det ofta om att motståndet är svagt. Visst, FC-92 var inget märkvärdigt fotbollslag, men just i den här matchen gjorde vi inte bara många mål … vi spelade också bra. Vi var hungriga, rörliga och det bara osade spelglädje över hela laget. Varje gubbe i blå tröja gjorde en helgjuten och solid insats, men ett extra plus går till Jockum Engström som var strålande på sin högerbacksposition.
Med sju segrar på sju matcher, och fortfarande noll insläppta mål, går vi med gott självförtroende och friskt humör in i säsongens tuffaste fas. Härnäst väntar bortamatch mot Jaro U23 på Västra plan i Jakobstad på tisdag.
Tack alla fotbollsvänner som kom ut till bollplanen i torsdags! Välkommen åter.

Startelvan: John Enlund, Simon Nymark, Erik Söderman, Isac Nordman, Jockum Engström, Christian Sundqvist (C), Matts Pettersson, Alexander Nyblom, Johan Forsén, Alex Enkvist, Denis Snellman.
Bänken: Johannes Sundqvist (31), André Forsén (46), Daniel Forsén (46), Fredrik Fagerholm (72), Petter Granroth.

Stäng meny