Esse IK-GBK

Det var inget snack om vilket som var det bättre laget när GBK gästade Ytteresse bollplan förra veckan. GBK har ett starkt lag och vi visste redan på förhand att det skulle bli en tuff match. Inledningen var darrig för vår del och GBK kunde genast börja föra spelet och bollen flyttade lätt mellan deras rörliga spelare och vi fick jaga.

0-1 kom i den 19:e spelminuten efter en hörna när Grace Adisa efter ping-pong-historia i straffområdet via en cykelspark förpassade bollen i mål. Jonna Koivisto var först på en retur efter en ribbträff och slog in 0-2 när 37 minuter var spelade och fem minuter senare var Adekwagh Soo påpasslig i straffområdet och rullade in 0-3, vilket var resultatet i paus.

I inledningen av andra halvlek var vi bättre med i matchen. Vår höga press fungerade och vi kunde vinna bollen högt på planen dessvärre kom vi inte till någon riktigt farlig målchans och Rachael Ayegbẃa hade en lugn afton i GBK-målet. När 20 minuter var spelade av andra halvlek punkterade Jonna Koivisto matchen med ett snyggt skott i nedre krysset. GBK gjorde alla sina sju byten och Ida-Maria Grägg som kom in i 72:a spelminuten nickade in 0-5 och 0-6, båda målen på hörna.

Det var en tung kväll och det var få i det blåvita laget som kom upp till sin normala standard. Det var tungt att hela tiden vara steget efter och de utländska förstärkningarna i GBK hade en fin rörlighet och täckte stora ytor på mitten av planen. Lina Back jobbade föredömligt på mittfältet och Fanny Sandström gjorde en stabil insats på högerbackspositionen. På söndag väntar utfärd till jultomtens hemstad Rovaniemi. Då förstärker Heidi Tallgren laget i och med ett låneavtal fram till 31.7 med IK Myran.

Esse IK: Bodbacka, Kotka I, Sandén, Sandström, Lassila E (71 Antfolk), Westström, Back (84 Victorzon G), Byggmästar, Långnabba, Fellman(29 Victorzon A, 56 Lassila J), Kjellman

Stäng meny