Esse IK P-02 Kokkola-Cup 17- 20.7.2014

P-02 försvarade Esses färger i Kokkola-Cup i år, och vi hade alla stora förväntningar som vanligt. Vi har varit med 2 år tidigare och spelat 14 matcher  utan att vinna, i år skulle det ske. Första matchen spelade vi mot KEMPA från Keminmaa och vi slog knock-out direkt och vann med 4-0. Väldigt bra spel hela matchen och det blev en bra start på cupen. Andre Östman 2 mål, Isak Löv och Johannes Sundqvist var målskyttar. Andra matchen mot KOMETAT MARS från Jyväskylä var ett bekant lag vi mött tidigare, som hade 3-lag med och vi kom att möta dom alla. Det var ett riktigt bollskickligt lag och redan efter 5 min gjorde dom 1-0, när vi inte riktigt hann med i svängarna. EIK jobbade sig in i matchen vartefter och vi hade ett par chanser att sätta den, men 1-0 blev slutresultatet. Bra kämpat och vi jobbade bra i båda matcherna.På Fredag hade vi 3 st matcher, först mot Toholampi som också rullade bollen bra och öppnade starkt, men EIK kontrade och efter ett snabbt uppspel där kunde Andre Östman  sätta in 1-0. Sen tog nog TU över mera av matchen och dom satte 4-mål på raken. Spelet var inte vad hoppats på och vi orkade inte lyfta oss till vår normala standard men vi kom igen till den andra matchen mot LOVISA BLÅ efter ett allvarligt snack. Där flöt spelet på igen med fina passningar och med mål av Isak Björk och  Axel Norrbacka kunde vi vinna med 2-0. Humöret på topp. Sista gruppspel matchen på kvällen var mot KPV Hurricane som vi behövde minst kryssa mot för att spela med dom 16 bästa lagen. Det blev en jämn och tuff match med chanser till båda lagen, men med 10 min kvar kunde KPV göra 1-0 som blev slutresultat. Det var väldigt surt då vi var så nära.

På Lördag morgon blev det tidig väckning i stället och match kl. 08.00 om placeringarna 17-20. Det blev KOMETAT JUPITER som blev vår motståndare. Också den här matchen var jämn och en bra match som slutade 1-1 vid fulltid. Isak Björk gjorde målet. Straffsparks tävling följde eftersom matchen måste få en vinnare. Kometeat sköt först, mål Oscar Smeds hade handen på bollen men gick in. Lucas Lindfors tog första, och måål. Oscar tog deras andra straff. Isak Löv tog andra, och säkert måål. Kometeat sköt sin 3 straff över och saken var biff. Glada miner igen och vilken dramatik som på stora VM i Brasilien. Cupens sista match blev  mot KOMETAT SATURNUS, deras 3:e lag. Efter 6 matcher och manfall i leden blev också i den här matchen stor dramatik, vi hade endast 1 avbytare dessa 2 matcher så det blev tungt i regnet i sista matchen. Det var jämt och på en fri spark av Andre Östman kunde Lucas Lindfors trycka in 1-0. 5 min kvar ledde vi ännu med 1-0. På 2st hörnor satte dom in 2 mål och spelet var förlorat. Esse ik kom på en fin 18 plats av 29 lag.

Igen har vi fått uppleva fina matcher och stor dramatik. Alla kämpade in till sista minuten och vi kan vara stolta över vårt lag. Ännu är det mycket kvar av säsongen med många matcher. Väl mött Esse sportplan för stundande Div 1 matcher mot duktiga topplag på kommande.

Hälsn. Tränarna

Stäng meny