Esse IK – PeFF 5-1

Esse IK – PeFF 5-1

Derbyt mot ärkerivalen PeFF är alltid något av säsongens höjdpunkt. Det står så mycket mer än tre poäng på spel i Pedersöres prestigeladdade El Clásico.
Årets derby på torsdagskvällen var dock mycket mer än så. Det var en välgörenhetsmatch, i Project Tough Loves och Esse IK:s regi, där alla publikintäkter gick oavkortade till hjärtevarma Project Liv. Nina Brännkärr-Friberg var på plats, JKG bjöd på dansuppvisning i pausen och Antti Koivukangas bekanta speakerröst spred en varm och proffsig stämning över hela Ytteresse bollplan.
Drygt 400 personer hade sökt sig till matchen. Fantastiskt! Ett hjärtligt tack till er alla från oss alla i Esse IK för att ni kom ut. Det här gör vi flera gånger!

Vår andel i det hela var att leverera ute på planen. Och det gjorde vi med besked! För det första var vi rejält sugna på revansch efter den snöpliga förlusten i toppmötet med Myran senast och för det andra ville vi visa PeFF vem som regerar på fotbollsplanerna i Pedersöre.
Segersiffrorna 5-1 (3-0) talar sitt tydliga språk. Eller egentligen inte, i ärlighetens namn borde vi ha pangat in fyra-fem mål till. I synnerhet i den första halvleken spelade vi en sprakande anfallsfotboll och radade upp heta målchanser och fina anfall.
Johan Forsén inledde målfyrverkeriet med att smälla in en retur till 1-0 i den 9:e minuten. Drygt tio minuter senare drattade Denis Snellman på ändan invid stolproten, men lyckades ändå tråckla in bollen till 2-0.
Med 39 minuter på klockan skar Alex Enkvist in från sin vänsterkant och klippte snyggt till med högern. 3-0 och saken var klar redan vid halvtidskorven.
Men vi var inte klara. Christian Sundqvist knorrade in 4-0 via målvaktens fingerspetsar bara några minutern in i den andra halvleken. Men det var ändå sonen Johannes Sundqvist som fick sista ordet då han ensam med målvakten rundade keepern och läckert bredsidade in 5-0 med fem minuter kvar. Ett passande avslut på vår målfabrikation, Johannes Sundqvist var nämligen matchens lirare med stort M.
PeFF skapade inte mycket, men de få gånger vår unga och duktiga målvakt Patrik Ahlvik tvingades ingripa gjorde han det bra. Trist bara att vi inte lyckades hjälpa honom att hålla nollan. PeFF stack upp i ett bra sista anfall på stopptid som Vilhelm Lillmåns snyggt styrde i mål, helt otagbart för mål-Ahlvik.
Men 5-1 och tre poäng i ett Pedersörederby, det tar vi vilken dag som helst!
I och med segern putsade vi både skölden efter förlusten senast och säkrade andraplatsen, men vi satte också lite press på Myran inför den avslutande omgången på lördag nästa vecka. Myran toppar på 28 poäng, medan vi har 27.
Vi möter GBK II hemma i Ytteresse i vår avslutande match den 19 september. Kom gärna ut och heja på oss då också!

Startelvan: Patrik Ahlvik, Simon Nymark, Ronnie Hattar, Alexander Nyblom, Jockum Engström, Christian Sundqvist (C), Matts Pettersson, Johannes Sundqvist, Alex Enkvist, Johan Forsén, Denis Snellman.
Bänken: André Forsén (59), Fredrik Fagerholm (68), Erik Söderman (81), Samuel Eklund (85), Petter Granroth.

Stäng meny