FC Kiisto A-Team – EIK (Omgång 10, 26.6.2013)

Återigen dags för en buss resa ner till Vasa, denna gång för att möta FC Kiisto A-team på Brändö fotbollsplan. A-Team är för tillfället jumbo i serien så detta bör vara en god chans för EIK att ta säsongens första bortaseger. I EIK saknas idag: Niklas Storbacka (knä), Simon Granlund (fot), Ronnie Hattar (resa) medans Murdock, B. A. Baracus, Hannibal och Faceman saknas i A-Team.

Dagens EIK 4-3-3: Tobias Lönnqvist – Markus Back, Glenn Sundkvist, Petter Granroth, Jens Myrevik – Rasmus Vikström, Christian Sundqvist (-> Christoffer Lassila 82′), Niklas Eriksson – André Sandström, Matts Petterson, Jonas Eriksson (-> Jim Myrevik 62”).

Första Halvlek

Inledningvis var det mycket bollrull från A-Teams sida utan att komma till farliga lägen. EIK hotade med djupledsbollar men A-Teams högra försvarslinje ställde EIK anfallarna gång på gång i offside. Första målet skulle dock komma på en djupledsboll, A-Teams linje är återigen högt upp i banan och Jens slår en boll över försvaret mot en Kirre som denna gång tajmar löpningen perfekt och finner sig fri med A-Teams målvakt som för dagen klär sig i en Real Madrid tröja med Casillas på ryggen. Kirre driver in i boxen något från vänster och smeker läckert bollen förbi Casillas högra sida medans Kirre själv går runt på andra sidan för att sedan mycket kliniskt placera in bollen från 1 meter in i ett tomt mål, 0-1 efter 22 minuters spel! A-Team fortsatte att spela relativt bra men hade otroligt svårt att komma till lägen. Deras första skott på mål kom efter en miss i EIK försvaret och bollen hamnade hos Jaakko Vähä-Pesola till vänster i straffområdet men hans avslut gick rakt i famnen på Tobbe i målet.  Nästa chans kom på en smart EIK hörna, André slår bollen mot främre stolpen dit Matts gör en fin löpningen men skott gick tätt utanför, 0-1 i halvtid.

Andra Halvlek

Det dröjde 14 minuter innan det hände något som var värt att notera i andra halvlek men när det väl hände så hände det mycket på en kort period. Allt började med att A-Team som hade lyft upp linjen till mittplan tappade bollen i farligt läge. André fick bollen på egen planhalva och fintade bort sin försvare innan han enkelt sprang ifrån alla och fick rak väg mot Casillas, André drev in i boxen innan han kliniskt sköt in bollen tätt intill den vänstra stolpen och ur igenting så var det plötsligt 2-0 till EIK. Minuten senare slapp A-Team enkelt igenom både EIK mittfältet och försvaret och det såg ut som att de skulle reducera men anfallren lyckades inte ta vara på sitt friläge. Ännu en minut senare var det dags igen, EIK fortsatte att sova och ingen satte press på Vähä-Pesola som laddade kanonen från 25 meter, A-Teams andra skott på mål i matchen small in i Tobbes högra kryss, 1-2 och match igen. A-Teams kvitteringsjakt tog dock slut redan två minuter senare. Raiso slog en långboll som Kirre löpte på, Casillas kom långt ut från sitt mål och försökte bryta men istället hann en av hans försvarare emellan som ovetande om att Casillas var på väg upp för att ta hand om bollen nickade bakåt mot sitt egna mål där Jonas dök upp och han kunde enkelt rulla in bollen i ett tomt mål, 1-3 och A-Team fick återigen börja jaga en reducering. Trotts att det återstod 27 minuter av matchen så lyckades inte A-Team att skapa några riktigt vassa chanser, närmast ett mål kom istället inhopparen Jim Myrevik i den 87:de minuten när han drev in från vänsterkanten och avslutade men Casillas även känd som Kristian Kurkimäki räddade. Slutresulatat FC Kiisto A-Team 1, Esse IK 3.

Sammanfattning

En väl genomförd bortamatch av Esse IK. Trots ett ganska stort bollinnehav för hemmalaget så skapade EIK mycket flera chanser och jag vill säga att det var närmare 1-4 än 2-3.  Undertecknad tyckte att A-Team spelade bättre än vad man väntar sig från ett lag som ligger sist i tabellen men de grötade oftast fast sig i sista tredjedelen och hade otroligt svårt att skapa chanser vilket deras skottstatistik också visar (bara 2 skott på mål.) Nu har vi äntligen fått vår första bortaseger för säsongen och är för tillfället upp på femte plats i tabellen. Läge att fortsätta denna goda trend har vi nästa veckas Tisdag när Närpes Kraft 2 kommer på besök till Ytteresse, vi ses och hörs då.

FC Kiisto A-Team – EIK 1-3 (0-1)

Christian Sundqvist 22′
André Sandström 59′
Jaako Vähä-Pesola 61′
Jonas Eriksson 63′

Stäng meny