FC Korsholm – Esse IK (Omgång 5, 21.5.2014)

Ett skadedrabbat EIK åkte iväg till soliga Korsholm för att möta just FC Korsholm på centralplanen vid Botnia Hallen. FC Korsholm som till deras mått mätt haft en något svajig säsongsinledning har hittills knaprat ihop endast en seger på de fyra indelade omgångarna medans EIK fortsatt är obesegrade med två vinster och två oavgjorda. I det skadedrabbade EIK saknades bl.a veteranerna R. Vikström, N. Storbacka, P. Granroth och G. Sundkvist medans också nyckelspelare som M. Pettersson och S. Granlund ej var tillgängliga. För att göra saken värre så fanns det även småskador hos de 15 tappra spelarna som satt sig i spelarbussen. Så här såg kvällens startelva ut :

Tobias Lönnquist – Niklas Erikson(->Jonas Eklund 71′), Jan Ahlvik(->Erik Kjellman 39′), Ronnie Hattar, Jens Myrevik – Frank Ahlvik, Christian Sundqvist (C), Jonas Erikson (->Christoffer Lassila 79′) – Jim Myrevik, Andreas Smeds, André Sandström.

Första Halvlek

En jämn inledning på matchen där båda lagen fick fina chanser inom de första 10 minuterna. Första chansen föll till Jim som med hjälp av hårt jobb från Janni erövrat bollen i mittcirkeln. Jim avancerade framåt mot Korsholm målet när hemmaförsvaret stod och tog en liten tupplur och han kunde ostört avlossa ett skott från ca 20 meter, denna gång så var turen dock inte på EIK:s sida när skottet träffade den högra stolpen. I matchminut åtta blev Tobbe tvungen att göra sin första räddning för dagen. Efter en fast situation så hamnade bollen hos Fredrik Utrianien som till höger i straffområdet fick fri syn på målet från ca 6 meter, Tobbe var bra med och kunde styra ut bollen till en FCK hörna som blev farlig. En hög inåt svingande boll träffade Ivan Metanovs omarkerade panna vid bortre stolpen men tack och lov så misslyckades han med att få bollen på mål, fortsatt 0-0. Halvleken var fortsatt rätt jämn där inget av lagen riktigt kunde dominera men FCK tog i alla fall ledningen på en kontring efter en EIK fast situation i andra änden. FCK vann duellen i eget straffområde och ställde snabbt om längs deras högra kant, inlägget fann tidigare nämnde Metanov återigen vid samma bortre stolpe och denna gång fick han sitt avslut på mål. Ett vänsterskott som nog hade smugit in sig till den högra sidan av målet styrdes istället in av en i misstänkt offsidepositions stående Sabah Fazil som befann sig ungefär 1,5 meter från kortlinjen centralt framför målet, 1-0 till FCK efter 21 minuters spel. EIK skapade bara en kvitteringschans i andra delen av halvleken när Jonas stack i djupled och också fick bollen serverad till sig av Jens (?), Jonas fick med sig bollen men avslutet träffade inte mål denna gång och 1-0 stod sig till pausvilan. EIK fick också fler dåliga nyheter när J. Ahlvik blev tvungen att bryta matchen pga skada. In kom Erik Kjellman som tog plats på högerbacken medans Nicken flyttade över till vänsterback och Jens in på mittback tillsammans med Hattar.

Andra Halvlek

Inleddes med en mardrömsstart från EIK:s sida. Först erövrade FCK bollen högt upp på vänsterkanten efter att kommunikationen brast i EIK:s försvar. Som om inte det vore nog så fälldes också en FCK:are i ett farligt läge 18 meter, centralt framför mål senare i samma situation. Och givetvis så följdes dessa två misstag upp med att FCK utökade ledningen. Talangfulle, Korsholm kaptenen Kujtim Shkreta dundrade in frisparken rakt över Tobbe som fick en svag hand på bollen men kunde inte förhindra den att gå in i mål, 2-0. Redan sju minuter senare så försämrades EIK chanser ytterligare. Precis som det första FCK målet så kom även trean på en kontring längs högerkanten efter en EIK fast situation i andra ändan av planen. Denna gång slog Shrekta ett fint, tidigt inlägg som Ivan Metanov nickade in vid den främre stolpen, 3-0 och total ridå. Om matchens sista 35 minuter finns det inte mycket att skriva om så vi hoppar direkt till EIK:S reducering. Jim sprang loss på sin högerkant och blev fälld i straffområdet, straff för EIK. Jim tog själv hand om straffen och slog den till vänster, målvakten Jonne Väkeväinen kastade sig mot rätt håll men kunde inte få en tillräckligt stark hand på bollen, 3-1 efter 87 minuters spel. Jim fick ännu ett friläge i den första tilläggsminuten efter fint framspel av Kirre och inbytte Christoffer Lassila. Jim dröjde dock med avslutet och chansen rann ut i sanden när Väkeväinen kom ut och tog hand om bollen. Kort därefter blåste domaren för fulltid och allt EIK kan ta med sig hem är en förbättrad solbränna.

Sammanfattning

Efter en jämn inledning så blev det ganska uppenbart att första målet skulle ha en stor betydelse i kvällens match. EIK var ju som bekant nära att få en drömstart efter fyra minuters spel och hade bollen gått in istället för att träffa stolpen så tvivlar jag på att slutresultatet hade vart 3-1. Matchen var ingen höjdare och fick aldrig något riktigt flyt pga många avblåsningar och brist på bollpojkar. Nu när den förlustfria sviten är bruten blir vi så tvungna att starta en ny svit genom att besegra HBK som kommer på besök till Ytteresse nästa vecka. Förhoppningsvis så ska läget i spelartruppen se bättre ut då så se till att ni kommer till Ytteresse för att stödja ert lag. Ses Fredagen den 30:de.

FC Korsholm – Esse IK 3-1 (1-0)

Sabah Fazil 21′ ………………….. Jim Myrevik 87′ (str)
Kujtim Shkreta 48′
Ivan Metanov 54′

Stäng meny