FC Ylivieska – Esse IK 0-6

Division 4-spelet rullar på igen! Efter tre raka segrar i de tre första omgångarna (NoStars, TUS, LBK) blev det plötsligt och oförklarligt seriepaus i tre veckor, men nu – äntligen – får vi spela matcher igen.
Efter uppehållet väntar tre bortamatcher på raken. Den första betade vi av mot FC Ylivieska på konstgräs i ihållande regn på onsdagskvällen. Vi gjorde en riktigt bra match, i synnerhet i första halvlek, och vann med hela 0-6 (0-3).
Siffrorna ljuger inte det minsta. Vi var det klart bättre laget matchen igenom, och både kunde och borde ha gjort minst ett par, tre mål till.
Efter en något trevande start fick vi igång benen och då hade FC Ylivieska ingenting att säga till om. Johan Forsén spräckte nollan med ett hårt och välplacerat skott i den 22:a minuten. Bara två minuter senare fick storebror André Forsén äran att bredsida in 0-2 efter ett mönsteranfall som lurade upp hela Ylivieska på läktaren. Och bara sju minuter efter 0-2-målet visade lillebror Daniel Forsén att han övat prickskytte nere i Dragsvik när han krutade in 0-3 med vänsterkanonen från distans.
0-3 efter en halvtimme – och matchen var avgjord.
Tempot kom av sig efter pausen, och stora delar av den andra halvleken var rena transportsträckan. Ylivieska fick en gnällspik utvisad då tio minuter återstod och då passade vi på att blixtra till. Johannes Sundqvist, som hade mycket spring i benen på mittfältet, rullade behärskat in 0-4. Men Forsénarna skulle ändå få sista ordet. Johan Forsén skruvade in 0-5 och André Forsén skallade iskallt in 0-6 på Johans smörinlägg.
Mål glädjer alltid, men det var också skönt att vi höll nollan för fjärde matchen i rad. Vi var tålmodiga och disciplinerade i försvarsspelet och släppte inte Ylivieska till många chanser, även om de hade en försiktig tåfjutt i stolpen på slutet.
Nästa bortamatch spelar vi mot HBK i Kronoby på torsdag nästa vecka.

Startelvan: Lönnquist, Nymark, Hattar, Snellman, Engström, C Sundqvist, Byggmästar, J Sundqvist, D Forsén, J Forsén, A Forsén.
Bänken: Enkvist (61), Pettersson (71), Söderman (76), Enlund, Granroth.

 

 

 

Stäng meny