HBK – Esse IK 0-7

Vi fortsätter att gå som tåget i fyran. Den femte segern på lika många matcher blev ett faktum på torsdagskvällen, när vi körde över HBK med 0-7 (0-3) i derbyt på Centralplanen i Kronoby.
HBK spelade på sina styrkor och bjöd på långbollar och kampfotboll. Samtidigt hade vi vissa svårigheter att hitta oss själva, det egna tempot och det egna spelet. De första 20-25 minuterna var faktiskt inte mycket att skriva hem om.
Men det var ändå aldrig något snack om saken att vi var det dominerande laget, och efter halvtimmen brakade det loss.
Johan Forsén spräckte nollan i 34:e minuten när han smällde in 0-1 på Alex Enkvists inlägg. Två minuter senare dök kvickfotade Enkvist själv upp som gubben i lådan och bredsidade in pigge Johannes Sundqvists passning, 0-2.
Målchanserna fortsatte att avlösa varandra och Matts Pettersson placerade behärskat in 0-3 från straffpunkten med den första halvlekens sista spark, efter att André Forsén blivit bryskt manglad i straffområdet.
Matchen var förstås avgjord, men vi var inte klara för aftonen och målproduktionen fortsatte i andra halvlek.
Johan Forsén fullbordade sitt hattrick med att göra både 0-4 och 0-5, medan Denis Snellman krutade in 0-6 efter Isak Holms fina förarbete. Matts Pettersson blev tvåmålsskytt med ett lurigt skott till 0-7 i den 83:e minuten.
HBK fick några hyfsade chanser, men John Enlund var på sin vakt mellan stolparna och såg till att vår nolla hölls intakt. Noll insläppta mål på fem matcher är ett fullt godkänt facit!
Vår ”bortaturné” fortsätter med match mot Friska Viljor i Karleby nästa vecka. Nya friska tag då.

Startelvan: Enlund, Nymark, Hattar, Nyblom (C), Engström, Byggmästar, Pettersson, J Sundqvist, Enkvist, J Forsén, A Forsén.
Bänken: Snellman (46), Söderman (46), Holm (60), Eklund (75), Granroth.

Stäng meny