IK Myran – Esse IK 3-0

IK Myran – Esse IK 3-0

IK Myran: Åtta raka segrar och tabelletta med bättre målskillnad.
Esse IK: Åtta raka segrar och tabelltvåa utan ett enda insläppt mål.
Ettan mot tvåan.
Bordet var dukat för ett härligt toppmöte i division 4 i Nedervetil på torsdagskvällen. Och visst var det roligt att spela inför en storpublik på drygt 500 personer, däribland många Essebor och EIK-supportrar (tack så hjärtligt för att ni kom!). Det händer inte ofta att en match i division 4 drar så mycket folk.
Men själva matchen var ingen höjdare för vår del. Vi hittade aldrig flytet i vårt eget spel och Myrans aggressiva och fysiska spelstil skapade stor oreda. Talande för hur det såg ut var manglingen av Denis Snellman i slutet av första halvlek. ”Denkko” blev fullständigt överkörd i ryggen på mittplan och fick hjälpas av planen med svår yrsel och illamående. Gult kort för motståndaren? Förstås inte.
Det som dock fällde avgörandet i toppmötet var det faktum att Myran förvaltade sina chanser, det gjorde inte vi. För vi skapade tillräckligt många och bra chanser till att åtminstone få med oss ett kryss, men bollen skulle bara inte in.
Myran spräckte vår nolla för säsongen redan i den 9:e minuten och under den första halvtimmen var vi ganska under isen. Men vi jobbade oss in i matchen och första halvlekens sista kvart var vi det bättre laget. Närmast en kvittering kom Johan Forsén, som kom loss på sin högerkant och krutade på. Skottet gick stenhårt men retfullt i ribbans underkant och i kalabaliken som följde lyckades vi inte tråckla in bollen. Kvittering till 1-1 där och matchbilden hade kunnat bli en helt annan.
Men vi hade också några hyperfarliga hörnor i första halvlek, där vi både kunde och borde ha fått in bollen. Men det ville sig inte.
I stället ökade Myran på till 2-0 tidigt i andra halvlek, och vår uppförsbacke blev än mer brant.
Matts Pettersson såg ut att tända hoppet om en comeback när han hoppade högst i straffområdet och nickade stenhårt – men i ribban. Reducering till 2-1 där, med gott om tid kvar, hade gett en nervig avslutning på toppmötet.
Det är som bekant målen som avgör och när vi prickade ribban så prickade Myran nätmaskorna. Med 60 minuter på klockan punkterade Myran matchen med 3-0 och resten var mer eller mindre en transportsträcka.
Visst hade vi rejält med oflyt i avsluten, men samtidigt ska det erkännas att Myran är det i särklass bästa laget vi mött den här säsongen och det är ingalunda någon slump att lagen toppar serien och ångar på mot avancemang.
Men vi i Esse IK förlorar som ett lag och vinner som ett lag. Nu slickar vi såren och laddar om till derbyt mot ärkerivalen PeFF på torsdag nästa vecka. Då är det minsann vår tur!

Startelvan: Tobias Lönnquist, Simon Nymark, Ronnie Hattar, Isac Nordman, Jockum Engström, Christian Sundqvist (C), Joakim Byggmästar, Matts Pettersson, Alex Enkvist, Johan Forsén, Denis Snellman.
Bänken: André Forsén (40), Alexander Nyblom (63), Fredrik Fagerholm (71), Johannes Sundqvist (78), Erik Söderman.

Stäng meny