Inför EIK Damer – FC Wimma

På lördag är det dags för höstomgångens första match och returmötet mot FC Wimma. EIK gick segrande ur första mötet med siffrorna 2-1 så det är säkert ett revanchsuget Wimma som kommer till Ytteresse plan på lördag. Vädervetarna har lovat upp mot 30 grader värme, så det lag som bäst klarar att tackla värmen kommer säkert också att ha en stor fördel denna match.

FC Wimma torde komma till Esse med aningen tunnare trupp än i första mötet, eftersom laget överlag har haft svårt att få med sig en full trupp till bortamatcherna. Detta är något som vi bör kunna dra nytta av i julivärmen.

EIK har en del avbfäck i lördagens trupp, Ida Kotka har en känning i framlåret och vilas därför till nästa match. Ida Kuoppala saknas också i truppen, p.g.a. Lägervistelse. Esse laget har haft svårt att komma till avslut utanför straffområdet de senaste matcherna, så för att råda bot på detta har vi flyttat fram Hanna Emet-Snellman på en nr. 10 position, med order om att avlossa bössan varje gång tillfälle ges. Ingen högodsare alltså att hon kan återfinnas i målprotokollet efter matchen.

Laget

Outi Barysheva, Johanna Strömsholm, Heidi Enqvist, Sandra Sandén, Elin Sandén, Hanna Viklund, Johanna Krook, Jenny Le-Östman, Hanna Emet-Snellman, Corinne Skrabb, Ann Svartsjö

Bänken

Denice Åman, Lina Back, Johanna Eklund, Maarit Haapala, Cecilia Barkar, Alva Enqvist, Andrea Bjonbäck

Stäng meny