Inför EIK Damer – IK Myran II

Har man tänkt anlända till Ytteresse plan till matchstart på onsdag bör man anlända kl.18:30 och inte 18:00 som det står enligt Palloliitto, man får gärna komma redan till 18:00 om man vill, men skall i sådana fall inte vänta sig nån livlig fotbollstillställning förrän om 30 min, det viktigaste är dock att man dyker upp överhuvudtaget.

Nåväl nu är matchtidpunkten klargjord, vad har då publiken att vänta sig denna match? Kollar man tabelläget borde denna match bara kunna sluta med Esse seger, EIK huserar för tillfället på andra plats i tabellen medan IK Myran II kämpar om nytt kontrakt som nästjumbo i tabellen. IK Myran har dock altid varit en knepig motståndare för de blåa, och man behöver bara gå tillbaka till försäsongen för att understryka detta. IK Myran II vann båda försäsongsmötena mot EIK så de är inte ett motstånd som man skall underskatta.

IK Myran II:s laguppställning är svår att sia om inför denna match, i pincip skulle de kunna ställa upp med en laguppställning med förstärkningar så som Victoria Byskata, Jessica Ayers, Amanda Kass och Tilde Hellund från Liga laget. Replagets kräftgång i Liigan gör dock att detta skulle vara ett mycket otippat scenario, istället får man anta att laget förlitar sig på den stomme med spelare som oftast spelat i Division 2 denna säsong, eventuellt kryddat med nån spelare från KPV:s b-juniorer. Detta till trots är det en trupp spelare som borde husera betydligt högre upp i Division 2 tabellen och med all extra tändning som en derbymatch tillför kan detta bli en riktigt spännande tillställning.

I Esse IK förfogar man för tillället över en nästintill fullständig trupp utan större skavanker. Enda frågetecknet från föregående match var huruvida Outis knä skulle vara i spelschick till onsdagens drabbning, men nu har även hon gett klartecken för spel. För Esse damerna börjar nu en intensiv period med ”måste” matcher för att hålla drömmen om att få spela ett Div. 1 kval vid liv, går man rent igenom resten av serien så skall detta också borda räcka för att kunna förlänga säsongen med två matcher och kunna bjuda vår fina publik på ett hejdundrande roligt och historiskt Div. 1 kval.

Laget

Outi Barysheva, Andrea Bjonbäck, Sandra Sandén, Ida Kotka, Elin Sandén, Hanna Emet-Snellman, Johanna Krook, Corinne Skrabb, Lina Back, Jenny Le-Östman, Heidi Enqvist

Bänken

Denice Åman, Hanna Viklund, Cecilia Barkar, Maarit Haapala, Johanna Eklund, Johanna Strömsholm, Ann Svartsjö

 

Stäng meny