Inför EIK Damer – Kanu

På torsdag är det så äntligen dags för hemmamatch för damlaget igen, det känns som en evighet sen damlaget senast fick beträda Ytteresses gräsplan i match sammanhang trots att föregående hemmamatchen var en minnesvärd tillställning. På torsdag är det Kanu från Kauhava som skall försöka sätta stopp för Essedamernas förlustfria svit.

Kanu har till skillnad från det senaste säsongerna startat säsongen starkt och har redan lyckats skrapa ihop till 9 poäng i damtvåan, de står alltså på samma poängtal som oss för tillfället, men med två matcher mer spelade. Kanu har de senaste åren haft som varumärke att spela en fysisk fotbol och har alltid varit tuffa att möta, förhandsinformationen som vi fått inför denna match tyder inte heller på att det skett några avsevärda ändringar på det planet så damlaget har en tuff  match att vänta. Nästan hälften av Kanus mål denna säsong har blivit gjorda av Sofia Kukila, så en av nyckelfaktorerna i denna match blir att hindra henne från att komma till lägen.

I Esse kan man glädjande nog konstatera att vi har en i princip full trupp att tillgå, enda avbräcket är Jasmine Kongari som är borta ännu en tid med sitt trillskande knä. Matchen mot Virkiä förra helgen gav en rejäl förtroende boost för laget efter att man äntligen vågade spela ut igen efter ett par matcher med krampaktigt spel. En seger i denna match skulle innebära att vi klättrar rejält i tabellen, och skulle landa på en tredjeplats, med bara 3 poäng upp till serieledaren TP-47. I skytteliga tabellen huserar Lina Back och Ida Kuoppala för tillfället på delad 5:e plats med tre gjorda mål var, i den form som de båda är i för tillfället skall det bli spännande att se var de återfinns i skytteligatabellen efter matchen.

Avspark sker kl 19 på Ytteresse Bollplan, kom i tid innan de bästa platserna hinner bli upptagna 🙂

Laget

Outi Barysheva, Elin Sandén, Heidi Enqvist, Sandra Sandén, Hanna Emet-Snellman, Hanna Wiklund, Johanna Strömsholm, Corinne Skrabb, Ida Kuoppala, Ann Svartsjö, Lina Back

Bänken

Alva Enqvist, Maarit Haapala, Johanna Eklund, Jenny Le-Östman, Cecilia Barkar, Johanna Krook, Ida Kotka

Stäng meny