Inför EIK Damer – Kufu98

På lördag spelar Damlaget hemmamatch mot Kufu98 från Kuopio. Efter den lyckade hemmapremiären mot TP-47 går nu damerna inför att förlänga vinstraden och skicka hem Kuopiospelarna utan poäng.

Kufu98 sågs inför säsongen som den största förhandsfavoriten till seriesegern i Zon C i damtvåan. Sett till de två senaste omgångarnas matcher kan man också förstå varför, laget har vunnit de två senaste matcherna med den sammanlagda målskillnaden 13-2. Detta till trots är det ändå ett på pappret svagare Kufu98 än ifjol kommer till Ytteresse på lördag. Farmavtalet med KuPS, som gjorde att laget ifjol inledde med hela fem ligaspelare i startelvan på ytteresseplan, har nu upphört och utan dessa förstärkningar skall inte laget vara omöjligt att överlista på lördag.

I Damlaget är det en del glädjande nyheter i truppen. Såväl Mia Fagerudd som Lina Back är tillbaka efter skador och kan vara aktuella för en del spelminuter. För tillfället är det endast Corinne Skrabb och Johanna Smeds som saknas på p.g.a skador, så det är en stark trupp som laget har till förfogande mot Kufu98. Efter att laget bevisligen fått ordning på målskyttet mot TP-47 är det på lördag dags att även stänga till hemåt, fyra insläppta mål två matcher är två för mycket och får vi bara ner det målsnittet skall laget inte behöva tappa många fler poäng denna säsong.

Startelvan: Matilda Henriksson, Amanda Vikström, Sandra Sandén, Andrea Bjonbäck, Hanna Emet-Snellman, Johanna Strömsholm, Hilma Lehtola, Ida Kuoppala, Jenny Le-Östman, Ann Svartsjö

Bänken: Johanna Eklund, Elin Sandén, Cecilia Barkar, Mia Fagerudd, Lina Back, Nicolina Enqvist, Hanna Viklund

Stäng meny