Inför EIK Damer – OTP

Dagens match blir starten på en intensiv tre veckors period med fem matcher på tre veckor för damlaget. För motståndet idag står OTP från Uleåborg. Efter två raka uddamålsförluster är det nu hög tid att svänga på pannkakan och börja rada upp segrar.

OTP är nykomling i serien och ett laga som för tillfället är svårt att sia desto mer om. Matchrapporter vittnar om att de bjöd på bra motstånd mot FC United och var ett mycket spelskickligt lag. Av den haltande serietabellen är det dock svårt att dra några desto större slutsatser eftersom OTP hittills bara har spelat två seriematcher. Ett duktigt lag får vi ändå räkna med att dyker upp till Ytteresse plan idag, juniorverksamheten i Uleåborg på flicksidan har länge varit bland landets bästa och alla duktiga flickor ryms inte in i ONS verksamhet, så man kan anta av flera av talangerna även landat i OTP.

Damlaget lider av en skade- och sjukdomsvåg som gör att man fått laborera rejält i laguppställningen. Saknas i truppen idag gör Hanna Emet-Snellman, Lina Back, Hanna Wiklund, Sandra Sandén, Ida Kuoppala, Alva Enqvist, Emilia Söderman och Corinne Skrabb. I dagens match blir det istället andra spelare som får kliva fram och leverera, Johanna Eklund har redan en längre tid visat framfötterna på träningarna och hade säkerligen återfunnits i startelvan oberoende av andras spelares frånvaro. Det samma kan sägas om Mia Fagerudd som börjar vara tillbaka i gammalt slag, i Hanna Emet-Snellmans frånvaro får Mia igen äran att leda ut laget på plan i egenskap av kapten, man kan ju bli nostalgisk av mindre.

Startelvan: Matilda Henriksson, Cecilia Barkar, Andrea Bjonbäck, Ida Kotka, Elin Sandén, Nicolina Enqvist, Mia Fagerudd, Amanda Vikström, Ann Svartsjö, Johanna Eklund, Jenny Le-Östman

Bänken: Jenna Lamminen, Sandra Antfolk, Johanna Strömsholm

Stäng meny