Inför KF-10 – Esse IK Damer

På lördag är det så äntligen dags för damernas säsongspremiär i damtvåan. Motståndet i premiärmatchen är KF-10 som tog steget upp till division 2 denna säsong. GBK:s avhopp från serien gör att det finns en hel del frågetecken kring KF-10:s trupp. Rykten säger att flera av GBK spelarna har valt att ta steget över till lokalkonkurenten KF-10, huruvida dessa rykten stämmer och ifall spelarna ännu är spelklara är dock oklart. Oberoende av hur motståndarnas trupp ser ut är detta en match som Esse spelarna går in för att vinna, en vinst i seriepremiären är ack så viktig för att komma rätt in i säsongen.

I Esse saknas Ida Kuoppala som är på landslagsläger samt Lina Back, Maria Fagerudd, Corinne Skrabb och Johanna Smeds som rehabiliterar skador. I övrigt har man en pigg och slagkraftig trupp till förfogande. Matilda Henriksson och Hilma Lehtola gör sin första tävlingsmatch för föreningen och deras förehavanden på plan skall bli spännande att följa.

Öppningselvan: Matilda Henriksson, Andrea Bjonbäck, Ida Kotka, Sandra Sandén, Elin Sandén, Hanna Wiklund, Johanna strömsholm, Hanna Emet-Snellman, Jenny Le, Hilma Lehtola, Cecilia Barkar.

Bänken: Johanna Eklund, Amanda Vikström, Nicolina Enkvist, Emilia Söderman, Julia Ahlvik, Ann Svartsjö

Matchen kan man följa på adressen: https://www.palloliitto.fi/otteluseuranta/1436571

 

Stäng meny