Inför Lapuan Virkiä – EIK Damer

På söndag är det igen dags för damerna att snöra på fotbollsskorna och jaga poäng. Kryssmatcherna har haglat tätt senaste tiden, och nu är det dags att börja omvandla dessa kryss till segrar. En borta match mot seriejumbon Virkiä känns som ett ypperligt tillfälle att göra just detta och igen sätta segertåget i rullning.

Virkiä huserar alltså som tidigare nämnt i botten av tabellen med en nolla i poängprotokollet. Laget har tappat en del spelare inför säsongen, och speciellt avsaknaden av en målvakt har gjort att det rasslat titt som tätt i det egna målet denna säsong.

På grund av det täta match schemat kommer man i Esse laget att rotera en del i laget för att hålla alla spelare fräscha. Corinne Skrabb får för första gången denna säsong starta i anfallspositionen som är hennes bästa position, och det skall bli spännande att se hur Virkiä försvaret skall klara av att hålla koll på henne. Cecilia Barkar återfinns också för första gången i en Esse startelva.

Laget

Outi Barysheva, Johanna Eklund, Heidi Enqvist, Sandra Sanden, Elin Sanden, Johanna Strömsholm, Hanna Viklund, Ida Kuoppala, Cecilia Barkar, Jenny Le-Östman, Corinne Skrabb

Bänken

Lina Back, Ann Svartsjö, Johanna Krook, Maarit Haapala, Ida Kotka, Jasmine Kongari

Matchen kan man följa på adressen: https://www.palloliitto.fi/otteluseuranta/1216831

Stäng meny