Inför PaRi – EIK Damer

På lördagen avslutar damlaget en hektisk period med tre matcher inom en vecka genom att möta PaRi på bortaplan. Viktiga poäng står på spel eftersom PaRi är ett av lagen som ligger strax bakom oss i tabellen.

PaRi är kanske seriens ojämnaste lag, laget plockar poäng efter poäng på hemmaplan medan man förlorar mot bottenlag på bortaplan. Sett till detta kommer dagens match att bli tuff eftersom PaRi har hemmaplansfavör, men förhandsinfon vittnar om att laget saknar en del viktiga kuggar till denna match. Som anekdot kan nämnas att PaRi i sin senaste match lyckades med konststycket att hämta upp ett tvåmålsunderläge i halvtid och vinna med 8-2 samtidigt som man också lyckades med bragden att göra två mål i samma matchminuten.

I Esse IK har det handlat mycket om att skicka såren efter den snörpliga förlusten mot IK Myran II. Laget har reagerat på bästa sätt efter förlusten och känslan är att man kommer ut stärkta efter förlusten. Matchen mot PaRi blir officiellt Ida Kuoppalas sista match i Esse dressen denna säsong. Alla vill ju avsluta en säsong på topp, och laget är extra laddade till denna match för att ge Ida Kuoppala möjligheten att göra just detta.

Laget

Outi Barysheva, Sandra Sanden, Heidi Enqvist, Ida Kotka, Elin Sanden, Hanna Viklund, Hanna Emet-Snellman, Corinne Skrabb, Ida Kuoppala, Lina Back, Ann Svartsjö

Bänken

Johanna Strömsholm, Johanna Eklund, Andrea Bjonbäck, Nicolina Enqvist, Amanda Vikström

Stäng meny