Inför ToU – EIK Damer

På Söndag spelar Damlaget sin andra bortamatch för säsongen, denna gång bär det av till Kuopio för att möta ToU. Efter att tre poäng färdades iväg till Kuopio förra helgen är det nu dags att hämta tillbaka poängen till Esse.

ToU är ett lag som alltid är svårt att möta, laget har ingen ”stjärnspelare” som de bygger laget kring, som många andra lag i serien, ToU har istället ett jämnstarkt kollektiv som är svåra att göra mål på. Därom vittnar våra två möten förra säsongen, där första mötet slutade 0-0 medan andra mötet resulterade i en knapp 1-0 seger för oss. ToU har enligt förhandsinfon en full trupp att tillgå så några enkla poäng kan vi inte räkna med att inkassera på söndag.

I Damlaget saknas säsongens hittills största utropstecken, Hilma Lehtola som väntar på en knäoperation och därför troligtvis missar återstoden av säsongen. Likaså är hennes båda naturliga ersättare på positionen, Cecilia Barkar och Corinne Skrabb otillgängliga denna match. Istället har valet fallit på högerytter positionen fallit på Lina Back som har förmågan att göra dagen sur för motståndarna oberoende vilken position hon spelar på. I övrigt ser laget ganska lika ut som föregående match. Bakläxa som vi fick i den kollektiva pressen och skärpan i avsluten har vi filat på under veckan, och får vi bara dessa bitar på plats på söndag har vi en trevlig hemfärd att vänta från Kuopio.

Startelvan: Matilda Henriksson, Elin Sanden, Ida Kotka, Sandra Sandén, Andrea Bjonbäck, Hanna Emet-Snellman, Johanna Strömsholm, Lina Back, Ida Kuoppala, Jenny Le-Östman, Ann Svartsjö

Bänken: Johanna Eklund, Amanda Vikström, Mia Fagerudd, Nicolina Enqvist, Hanna Viklund

Stäng meny