Inför TP-47 – EIK Damer

På lördag är det igen kamp i täten av damernas Division 2 när TP-47 och Esse IK ställs mot varandra. Suveräna serieledarna TP-47 har inte tappat många poäng denna säsong, men en av de två förluster de inkasserat denna säsong kom mot just EIK. Denna match är viktig för att hålla liv i kampen om andra platsen i serien, och sätta press på Kufu98.

Ifjol inkasserade EIK en härlig bortaseger mot TP-47, den förlusten för TP-47 inledde en förlustsvit på 6 matcher för torneålaget. Skulle detta scenario upprepas även i år har EIK t.o.m. chansen att gå förbi TP-47 i tabellen. Det Torneålag som ställs på benen kommer dock säkerligen att vara av annan kaliber än det lag som ställde sig på ytteresseplanen för nån månad sen. Den gången hade TP-47 10 spelare till sitt förfogande, och varkendera av de notoriska målskyttarna Greta Aurora Moilanen eller Elina Junes var tillgängliga. Denna gång lär båda återfinnas i startelvan så vårat försvar kommer att få en svettigare afon i detta möte.

Esse IK behöver stå för en rejäl bragd för att ta full pott i denna match, i truppen saknas bl.a. både Ida Kuoppala och Lina Back som tillsammans stått för över hälften av lagets mål denna säsong. Tidigare denna säsong har det dock alltid varit andra som stigit fram och tagit ansvar när någon saknats, och jag är övertygad om att så även kommer att vara fallet denna gång. I startelvan återfinns t.ex. Cecilia Barkar som stått för 7 mål på 4 matcher med 2:a laget och är ”in the zone” så ett par mål av henne denna match skulle inte vara någon överraskning. Även Jenny-Le Östman är tillbaka i startelvan efter att ha kurrerat skadan som höll henne borta förra matchen, Jen har gått från klarhet till klarhet de senaste matcherna och får hon ännu omsatt sina prestationer i poäng så har vi ett ess i rockärmen inför de avslutande omgångarna.

Laget

Outi Barysheva, Johanna Eklund, Heidi Enqvist, Sandra Sandén, Elin Sandén, Hanna Viklund, Hanna Emet-Snellman, Johanna Krook, Johanna Strömsholm, Jenny Le-Östman, Cecilia Barkar

Bänken

Ann Svartsjö, Maarit Haapala, Corinne Skrabb, Alva Enqvist,

Matchen kan följas live på adressen: https://www.palloliitto.fi/otteluseuranta/1216869

Stäng meny