Jaro U23 – Esse IK 0-2

Jaro U23 – Esse IK 0-2

Vi fortsätter att trumma på i division 4. Den åttonde segern på lika många matcher kom i bortamötet med Jaro U23 på Västraplan i Jakobstad på tisdagskvällen. Vi packade ner de tre poängen i väskorna efter 0-2 (0-2).
Ja, tilläggas bör att vi också höll nollan för åttonde matchen på raken! Den här gången med god hjälp av unge målvakten Patrik Ahlvik, som gjorde debut i representationslaget.
Vi gjorde en riktigt bra match igen. Vi visade glöd, vilja och spelglädje. Vi var det starkare laget genast från start och det var helt rättvist att vi tog ledningen när Denis Snellman tryckte in 0-1 på en stolpretur i den 20:e minuten. Det var kvicke Alex Enkvist som prickade insidan av stolpen efter att ha spurtat ifrån sin bevakning.
Med fem minuter kvar av den första halvleken bjöd Matts Pettersson på en läcker framspelning med vänstern (!) som helt friställde Johan Forsén på högerkanten. Johan tackade och tog emot, och prickade behärskat in 0-2.
Jaro skapade inte mycket, men hade ett par farliga hörnor där vi med både tur och skicklighet lyckades freda vårt mål. Bland annat i matchens absoluta slutminuter fick mål-Ahlvik fingerspetsarna på en flipperboll som han lyckades styra ut via stolpen.
Vi hade däremot flera bra lägen att avgöra matchen i ett tidigare skede. I den första halvleken prickade Alex Enkvist ribban efter en fin soloräd och Denis Snellman fick snedträff på ett bra lobbförsök. I den andra halvleken hade Matts Pettersson en tung nick som Jarokeepern räddade snyggt, André Forsén skallade tätt förbi på inbytte Fredrik Fagerholms inlägg och inbytte Johannes Sundqvist var fem före att få till ett avslut från närhåll efter att ha snurrat upp två-tre jaroiter. För att nu nämna några chanser. Det fanns fler.
Sammanfattningsvis: Återigen en solid och gedigen insats av alla blåtröjade. Försvaret hölls kompakt, mittfältet spelade klokt och disciplinerat, och i anfallsväg var vi snabba och kreativa. Däri låg nyckeln till den åttonde raka segern.
Tack alla EIK-supportrar som kom ut till Västraplan, vi både såg och hörde er!
Nu väntar en matchfri vecka, och torsdagen den 3 september tar vi oss an IK Myran i Nedervetil. Det ser vi fram emot. Kom gärna med och mana på oss i toppmötet!

Startelvan: Patrik Ahlvik, Simon Nymark, Ronnie Hattar, Alexander Nyblom, Jockum Engström, Christian Sundqvist (C), Matts Pettersson, Denis Snellman, Johan Forsén, Alex Enkvist, André Forsén.
Bänken: Johannes Sundqvist (57), Fredrik Fagerholm (74), Erik Söderman, Simon Myrevik, Oskar Myrevik, Petter Granroth.

Stäng meny